Närbild, ordförandeklubba

Valdagen är över – detta händer nu i Trollhättan

Direkt efter nattens val påbörjas nu den slutliga rösträkningen av länets röster. Ett slutligt valresultat fastställs av länsstyrelsen cirka 2 veckor efter valdagen. Då vet vi vilka ledamöter och ersättare som ingår i det nya kommunfullmäktige.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Efter gårdagens val har vi nu ett preliminärt valresultat. Nu ska samtliga av länets cirka 3 miljoner röster kontrollräknas av länsstyrelsen för att ett slutligt valresultat ska kunna fastställas, vilket brukar kunna ta upp till två veckor.  

Först när det är klart vet vi vilka ledamöter och ersättare som ingår i Trollhättans nya kommunfullmäktige. Nuvarande kommunfullmäktige har sitt sista sammanträde den 10 oktober.

Nya kommunfullmäktige 17 oktober

Den 17 oktober hålls ett konstituerande möte med nya kommunfullmäktige. Då väljs ett presidium, det vill säga ordförande, 1:e vice ordförande samt 2:e vice ordförande för kommunfullmäktige.

På samma möte utses en valberedning som under hösten arbetar med att ta fram förslag på ledamöter och ersättare till nämnder, kommunala bolag och stiftelser.

Mandatperioden för ledamöter och ersättare i nämnderna gäller från 1 januari 2023 och 4 år framåt.

Senast granskad 2022-09-12 av REBLJU