Logan för Saabfestivalen med  Ursaaben på

Ursaaben fyller 75 år

Lördag 11 juni ska dåtid möta nutid och framtid när Saabbilen fyller 75 år. Detta sker i samband med den återkommande Saab festivalen som arrangeras av Saab Car Museum vart annat år på Innovatum District. Trollhättan är stolta över sitt arv som Saab har gett och därför vill vi fira detta på Drottningtorget på lördag den 11 juni. Allt inleds med en kortege där den nybesiktade Urssaaben tar täten från Saab Car Museum till torget med ytterligare cirka 18 Saab 92:or tätt följande efter.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Väl på torget parkeras bilarna så de skapar en utomhusutställning. Här ställs Ursaaben bredvid det som idag utvecklas inom framtidens mobilitet i Trollhättan. Trollhätteföretaget T-engineering som är sprunget ur Saab finns på plats för att berätta vad de idag utvecklar och hur de ser på framtidens mobilitet och dess utmaningar. Dessutom är det celebra gäster inbjudna till detta firande och de kommer alla att ta plats på scenen för kortare intervjuer.
Några av gästerna är:

  • Den fd Tekniska direktören på Saab, Gunnar Larsson
  • Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund med många års erfarenheter från Saab
  • Några av alla de som verkligen kämpade för att Saab skulle leva vidare nämligen, Victor Muller, Jan-Åke Jonsson och Anna Petré.

Datum: 11 juni
Plats: Drottningtorget i Trollhättan

Tider:
17.00 Ursaaben rullar ut från Saab Car Museum och kortegen startar från Innovatum District
17.20 Kortegen börjar anlända till Drottningtorget
17.30 (ca) Inbjudna gäster tar plats på scen och intervjuas
18.00 Utomhusmuseum på torget med Saab 92:orna som kört i kortegen samt T-enineerings Sharing Van och prototypbil.

Kortegen kommer att sändas digital och kommer vara på engelska då detta följs av Saab entusiaster från hela världen. Se via denna länk: https://youtu.be/G8MuU3VXy7c


 

 

Senast granskad 2022-11-29 av REBLJU