Ajnisha Gashi och Marie Uls Ajnisha Gashi tar emot utmärkelsen av Marie Uls.

Undersköterskan Ajnisha blir årets handledare inom omsorgen

Ajnisha Gashi är undersköterska på vård-och omsorgsboendet på Lextorpsvägen 11. Hon utmärker sig genom sitt engagemang att förbättra kvaliteten för våra äldre och är en god ambassadör för omsorgsyrket. Vård och omsorgscollege Fyrbodal Öst har nu utsett henne till årets handledare i Trollhättan 2022.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Vi är så glada att Ajnisha får den här utmärkelsen, hon är alltid glad, positiv och lösningsfokuserad. Dessutom ser hon alltid möjligheter framför svårigheter och för över sin kunskap till både elever och medarbetare på ett bra sätt, säger Marie Uls som är verksamhetschef för vård- och omsorgsboenden i Trollhättans Stad samt ordförande för Vård- och omsorgscollege Fyrbodal Öst.

Marie Uls berättar att behovet av att rekrytera nya medarbetare är stort inom all omsorgsverksamhet. Vård- och omsorgscollege har som mål att i samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare försöka att få fler unga intresserade av utbildningar och yrken inom vård och omsorg.

Trollhättans Stad har cirka 140 medarbetare som utbildat sig till handledare genom olika valideringssteg via Vård- och omsorgscollege.

- Det är jätteviktigt att vi har stolta och positiva handledare som är pedagogiska, pratar gott om yrket och stöttar eleverna. Vår ambition är att eleverna vill komma tillbaka och arbeta hos oss igen, säger Marie Uls.

Vård- och omsorgscollege (VO-College) är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan utbildningssamordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.

Lokalt i Fyrbodal arbetar arbetsliv och utbildning inom vård- och omsorg, Arbetsförmedlingen, Kunskapsförbundet Väst samt en mängd andra utbildningsanordnare och Fackförbundet Kommunal tillsammans.

Trollhättans Stad har varit certifierade av Vård- och omsorgscollege sedan 2018.

Senast granskad 2022-10-20 av REBLJU