Trollhättans Simsällskap, Årets Brobyggare 2019

Utmärkelsen Årets Brobyggare 2019 tilldelas Trollhättans Simsällskap. Föreningen får priset för satsningen på projektet ”Simidrott för alla” där föreningen hittat fram till ett nytt sätt att locka nya ledare och öka simkunnigheten.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

PRESSMEDDELANDE 2019-05-21

- Det är fantastiskt roligt att få denna bekräftelse. Vi har tidigare haft ont om ledare men tack vare projektet har vi både fått in många nya ledare, och barn som vi tidigare saknat i simskolan, berättar Helena Hultman, sportchef på Trollhättans Simsällskap.  

Årets Brobyggare utses av Trollhättans Stads Nationaldagskommitté utifrån de nomineringar som skickas in av trollhätteborna. Motiveringen lyder:

”Trollhättans Simsällskap tilldelas Årets Brobyggare 2019 för det fina arbetet med att introducera och utbilda unga personer med olika kulturell härkomst till ledare. Detta skapar inkludering i föreningslivet och viktiga förebilder för barn och unga som nu ser fler simmare med olika ursprung, i och vid bassängen. Genom Svenska Simförbundets projekt ”Simidrott för alla” jobbar föreningen aktivt och engagerat för att öka mångfalden inom simsporten.”

- Med nya ledare har vi börjat nå ut till grupper där simkunskapen idag är låg. Vi har bland annat simlärare med bakgrund från Somalia, Syrien och Armenien. Om det behövs kan vi nu ha simundervisning på nio olika språk, säger Helena Hultman.

Utmärkelsen Årets Brobyggare delas ut på Trollhättans Nationaldagsfirande på Spikön den 6 juni. Då delar Trollhättans Stad även ut årets fana som tillfaller Trollhättan Pride samt årets flagga som går till Bostadsrättsföreningen Myggan 1.

På Nationaldagsprogrammet står N3 Symfoniorkester som tolkar ABBA-musik tillsammans med solister Jenny Tärneberg och Anneli Axon under ledning av dirigent Jörgen Winblad. Årets högtidstalare är Linda Forssén, rektor på Kronan F-6 och Årets skolledare samt Unga klimatkämpar Ida Hägnander, Hilda Martander och Astrid Hansson.

Kontakt:

Årets Brobyggare: Helena Hultman, Trollhättans Simsällskap, 070-720 27 75
Nationaldagsfirande: Jenny Persson, Trollhättans Stad, 0520-49 56 39

Senast granskad 2019-12-02 av REBLJU