Sommarpuls-evenemang i Folkets Park

I sommar anordnas flera kostnadsfria evenemang i Folkets Park. Förutom Doug Seegers kommer Kalle Lind, Allgott och Villgott, Göteborgsoperan, Joel Alme och Viic Woods.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Under årets Sommarpuls anordnas mängder med kostnadsfria aktiviteter i Trollhättan. Först ut är en författarkväll i Teaterladan med Kalle Lind 19 juni.
– Ingen kan som Kalle Lind berätta och skriva fram artister och musikers unika scenpersonligheter. Nu är siktet inställt på Galenskaparna och After shave – Trollhättans egna storheter. Välkommen! Jag ser fram emot en härlig kväll tillsammans, säger Annika Övermyr, enhetschef på Stadsbiblioteket vuxen och Sylte.

Musik i Pumphuset

Precis som förra året fylls Pumphuset med musik denna sommar också. Det blir ett musikuppträdande 3 juli med Viic Woods och ett den 7 augusti med Joel Alme.

Familjedag

Den 24 augusti ordnar Teaterföreningen en familjedag i Folkets Park. Allgott & Villgott bjuder på sånglekar/clowneri och Göteborgsoperan står för musikpärlor.
– Vi ser fram emot att Sommarpuls tar plats i Folkets Park även i år där vi ramas in av grönskan i stadsparken och får en upplevelse av våra unika byggnader Teaterladan och Pumphuset. Tack vare den breda samverkan som Sommarpuls bygger på och de fina miljöer vi har i Trollhättan kan vi erbjuda ett Sommarpulsprogram med variation i både innehåll, plats och skala, säger Jenny Persson, enhetschef för Allmänkultur.

Program Sommarpuls 2024

Mer information om programpunkterna

Författarkväll 19 juni

Med Kalle Lind i Teaterladan, Folkets Park. Tid: 19.00. Fri entré!

Trollhättans stadsbibliotek och Sommarpuls säger hjärtligt välkommen till Kalle Lind som besöker Teaterladan och med i bagaget har han sin senaste bok, Galenskaparna och After shave – ogräset i den svenska underhållningsrabatten. En mycket maffig bok som också är det första försöket någonsin att täcka hela gruppens produktion från allra första början 1982 fram till gruppens upplösning 2022. Kalle Lind är känd för svenska folket, bland annat, för podden Snedtänkt men också för en rad böcker om allt från Människor det varit synd om till Hasse Alfredsson. Välkommen till en kväll då Kalle Lind berättar allt om boken och den humorgrupp som under nästan två decennier underhöll Sverige – och det på både fullaste skoj och allvar.

Tid: 19.00.

 

Musik i Pumphuset

3 juli med Viic Woods och 7 augusti med Joel Alme. Plats. Pumphuset, Folkets Park. Fri entré!

Viic Woods 3 juli i Pumphuset

Victoria Skoglund har varit närvarande i den alternativa musiksfären i nästan två decennier med sina band Audrey, Mire Kay och No Favours. Hennes debutalbum The Water Between Us är den första nya musiken under hennes eget namn Viic Woods.

Joel Alme 7 augusti i Pumphuset

Efter över 200 spelningar med sitt trogna kompband bestående av gamla vänner har Joel Alme bestämt sig för att möta publiken på ett nytt sätt. Föreställningen ”För väldigt många lögner sen” delar namn med en låt från Joels Grammisbelönade fjolårsalbum och är ett tillfälle att komma närmare Joel än någonsin. Han klär av sina låtar till minsta beståndsdel. Sambanden mellan sångerna framträder. Berättelserna bakom texterna berättas. En konsert med Joel Alme är alltid en känslostark upplevelse. Den här gången kommer det gå djupare i publikens hjärtan än någonsin.
– Det är så här låtarna är skrivna och det är så ni kommer få höra dom, säger Joel Alme.

2022 följde Alme med som support på Lars Winnerbäcks stora sommarturné över hela Sverige och under hösten 2022 gjorde Joel en hyllad turné runt om i Sverige. Våren 2023 vann han Årets visa/singer-songwriter på Grammisgalan.

 

Familjedag 24 augusti

Den 24 augusti ordnar Teaterföreningen en familjedag i Folkets Park. Allgott & Villgott bjuder på sånglekar/clowneri och Göteborgsoperan står för musikpärlor. Fri entré!

Trollhättans Riksteaterförening i samarbete med Sommarpuls bjuder in familjer till en dag i Stadsparken. Ta gärna med picknickkorg och filtar och njut. KFUM säljer kaffe och fika i kiosken. Fri entré!

Allgot & Villgot

Scenkonst med många skratt och ett stort engagemang. Inför varje föreställning skapas med hjälp av tyger och rekvisita en spännande scen. Teaterladan klockan 13.00 och 15.00.

Scensommarkonsert

Underhållande konsert med operapärlor och ljuv musik. Fyra operasångare, pianist och Göteborgsoperans dramaturg Göran Gademan ger smakprov ur den nya säsongen och artisternas egna favoriter.

Solister: Julia Sporsén, Kerstin Avemo, Tobias Westman, Mats Persson. Vid flygeln: Anders Ottosson.

Tid: 16.00 på scen i Folkets Park.

Relaterad information

Doug Seegers till Sommarpuls

Senast granskad 2024-05-29 av JONHJO