Ett bord med kryddor och oljor för matlagning

Äntligen dags att smaka på Trollhättan

24-25 Maj fylls återigen Drottningtorget i Trollhättan med matinspiration, kockdueller, livemusik, barnunderhållning och mycket mer när det äntligen är dags för årets godaste stadsfestival: Smaka på Trollhättan!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Några av årets nyheter är att tävlingen Kock-åttan har blivit Smakas unga Stjärnkock, som avgörs på fredagen. Årets Smaka på Trollhättan har ett än tydligare fokus på hållbarhet, och det handlar inte bara om hållbara produkter, utan märks också i flera programpunkter. Det blir till exempel ett inspirationspass om hållbarhet på fredagen,  under rubriken "Ostron, champagne och hållbarhet", där Nathalie Besér och Anna Edstedt från Consid levererar på temat "En nybörjarguide till ett bättre liv". Utöver det finns också Trollhättan energi på plats och kör sitt "Trash Talk."

-  Smaka på Trollhättan är en höjdpunkt för mig och många trollhättebor. Evenemanget är också ett tydligt kvitto på all den kraft och kreativitet som finns i vårt lokala näringsliv och det är kul att se hur hela centrala Trollhättan lever upp när glada trollhättebor kommer för att ta del av alla de upplevelser vi kan erbjuda, säger Anki Carlsson, ansvarig för Convention Bureau påTrollhättans stads näringslivsenhet.

Viktig säkerhetsinformation om Smaka på Trollhättan

Vi vill påminna om att väskförbud råder på större arrangemang vilket innefattar ”Smaka på Trollhättan” Följande riktlinjer kommer därför att behöva tillämpas; Inga väskor oavsätt storlek kommer att tillåtas tas in på området, förbudet gäller alla väskor även handväskor, tygkassar plastpåsar etc. Undantag gäller skötväskor för barn samt väskor för personer med medicinska behov.

varningsskylt med text "väskförbund"

Ett urval av programpunkter

Fredag 24 maj

Fredagen kommer bjuda på en mängd olika happenings, aktiviteter, god mat och dryck och livemusik. Det blir allt från barndisco, matlagningstävlingar, inspirationspass till ostron- och champagneprovning, musik och underhållning och såklart stans största After Work som kommer bli något utöver det vanliga!

Lördag 24 maj

På lördagen fylls Drottningtorget återigen med matinspiration, vår mat & salumarknad, massor med härlig livemusik och självklart mycket god mat & dryck. Missa inte Kids Corner för de små med barndisco och godisregn och såklart den spännande kockduellen "Smakas Stjärnkock".

Självklart återfinner erfarna Smaka-besökare flera av sina favoriter från tidigare år. Här några favoriter i repris:

• Den omtyckta mat- och saluhallsmarknaden

• Modevisningen

• Kockduell med lokala kockar

• 13 restauranger tar plats på torget för att erbjuda en massa god mat och dryck

• En massa livemusik och dj som sätter extra krydda på eventet.

Program, biljetter och mer information om Smaka på Trollhättan:

https://www.vastsverige.com/visittrollhattanvanersborg/smaka-pa-trollhattan/

Senast granskad 2024-05-21 av ANDGLE