Carina Kendes och Katarina Olsson som arbetar på Tallbackens dagverksamhet.

Nystart för gemenskap och aktivitet riktat till trollhättebor med demens

Alla personer med demens som sökt stöd kommer nu att välkomnas till Tallbacken. Den nyrenoverade inomhusmiljön är trivsam och omges av två innergårdar med trädgård och växthus. En plats att bara vara, delta i aktiviteter som tex påta i trädgården, baka, umgås eller motionera.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

12 mars invigde omsorgsförvaltningen de nya lokalerna för all dagverksamhet för personer med demens. Vilket innebär att Humlan och Tallbackens tidigare verksamhet slås ihop.

- Vi har en jättefin gemenskap och vi är mycket stolta över vårt arbete, säger Carina Kendes och Katarina Olsson som visar runt och berättar om hur de anpassar varje dag utifrån vad deras gäster själva är intresserade av eller saknar.

En person är inte sin sjukdom, alla har flera förmågor som är viktiga att ta tillvara. Tyvärr tappar många sitt sociala nätverk när sjukdomen utvecklas. Nystarten på Tallbacken innebär att vi kommer att kunna välkomna den som behöver stöd upp till fem dagar i veckan, måndag till fredag.

Har du behov av dagverksamhet och funderar på att ansöka om stöd?
Kontakta oss för att boka in ett besök så vi kan visa och berätta om hur vi anpassar verksamheten utifrån dina behov och intressen.

Läs om hur du ansöker om dagverksamhet

Läs om vårt stöd för dig som anhörig

Mingelbilder från invigningen

Nettan Larsson, ordförande omsorgsnämnden och Jane Johansson, förvaltningschef.

Innergårdens trädgård.

Personal på Tallbackens dagverksamhet.

Örter i köket.

Senast granskad 2024-03-13 av KLALIW