Två konstverk i entré till Kronan.

Ny konst på Kronan Kulturhus

Kronan Kulturhus har fått två nya konstverk. Ett vägghängt konstverk i entrérummet och en träskulptur från vårens evenemang ”Träskulptur – från material till konstverk”.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Träskulpturverket "Hope" av den belgiske konstnären Geert Vanderplancke har hittat sin hem. Sedan den 5 oktober går verket att ta del av på Kronan Kulturhus. Men det är inte enda nyheten på Kronan. I entrérummet har även det stora vägghängda konstverket Orakel #2 satts upp. 
– Det är fantastiskt roligt att få de här två konstverken till Kronan Kulturhus! De förmedlar kreativitet, hopp och utveckling – precis sådana känslor som vi vill att de som besöker oss ska bära med sig under tiden hos oss och när de går hem, säger Paula Pelli, områdeschef på Kronan Kulturhus.

Orakel #2 av Jonas Liveröd

Verket är skapat av strimlade återbrukade kläder och textilier. I konstverket Orakel #2 finns lekfullheten och de starka färgerna som är så signifikativt för Liveröds konstnärskap.

Hope av Geert Vanderplancke

Skulpturen Hope skapades under våren 2023 under ”Träskulptur – från material till konstverk” i Gamle Dal. Verket, av belgiske Geert Vanderplancke, är sågad ur en ekstock som vuxit i flera hundra år i Trollhättan. "Att skulptera är för mig att erövra rymden utan att förlora det andliga innehållet i varje volym."

Senast granskad 2023-10-06 av JONHJO