Magnus Johansson, energi- och klimatrådgivare. Magnus Johansson, energi- och klimatrådgivare.

Ny energi- och klimatrådgivare på plats

I höstas berättade vi att Energi- och klimatrådgivningen fördubblas. Nu är den nya rådgivaren på plats i form av Magnus Johansson. – Det är väldigt roligt att vara här! Min primära uppgift blir att arbeta mot företag, men jag kommer också att kunna svara på frågor från privatpersoner eller andra målgrupper, säger Magnus Johansson.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Fjolåret var en hektisk period för Patrik Dokken, energi- och klimatrådgivare för Trollhättans Stad och Vänersborgs kommun. Med skenande energipriser ökade förfrågningarna på hans tjänster från både allmänheten och företag, och för att kunna möta det behovet ansökte man om pengar hos Energimyndigheten för finansiering av ytterligare en rådgivare.

Stötta företagen

Ansökan beviljades, och denna vecka kom den nyanställde rådgivaren Magnus Johansson till stadshuset i Trollhättan, som blir hans utgångspunkt för arbetet gentemot de två kommunerna. Han kommer senast från en tjänst med motsvarande funktion i Vetlanda kommun.

– Jag ser fram emot att stötta företagen i deras långsiktiga energi- och hållbarhetsarbete, bland annat när det gäller energieffektivisering, säger Magnus Johansson.

Och det finns fler aspekter.

– Företagen värnar om sina kunder, och kunderna kan ha krav på sina leverantörer vad gäller deras klimatavtryck (påverkan) – och det är där vi kommer in i bilden för att stötta och hjälpa till, fortsätter han.

Avlastning ökar takten

För kommunernas befintliga rådgivare, Patrik Dokken, blir det ett välkommet tillskott med en kollega bredvid sig.

– Det har varit så mycket att göra, och nu kan vi kan vi äntligen skala upp arbetet. Det kändes naturligt att den nya tjänsten skulle rikta in sig mot företag då de allt oftare söker sig till oss nu jämfört med hur det var tidigare, säger Patrik Dokken och avslutar:

– Jag kommer fortfarande att kunna svara på frågor från företag, men kommer inte att arbeta aktivt med dem, och motsvarande gäller för Magnus om han får frågor från andra målgrupper än företag, säger Patrik Dokken.

Energirådgivning Trollhättans Stad

Senast granskad 2023-01-20 av KLALIW