Fem personer och två hundar på ett gärde. Från vänster: Anders Byström, skidlandslagschef, Fredrik Liljesäter, vice ordförande TSOK, Mattias Igestrand, ledamot TSOK, Per-Åke ”Perra” Yttergård och Andreas Ekholm, områdeschef idrott och friluftsliv, på plats där multibanan ska byggas.

Multibana på gång i Strömslund

Nu har arbetet startat med en multibana i Strömslund. Det kommer bland annat bli en aktivitetsbana, dirtbike-bana och en pumptrack-bana.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Spännande saker är på gång i Trollhättan. Just nu pågår arbete med att ta fram en multibana vid skidstugan i Strömslund.
– Vi arbetar med att utöka utbudet för föreningslivet och att få fler barn och unga i rörelse. Det på sikt leder till en bättre folkhälsa, säger Andreas Ekholm, områdeschef idrott och friluftsliv.

En bana för alla

Multibanan kommer innehålla en 2,5 kilometers lång asfalterad aktivitetsbana, en dirtbike-bana och en pumptrack-bana. Dessutom pågår en utbyggnad av det populära konstsnöspåret i området.
– Vi vill ha en rolig bana som alla kan använda. Förhoppningen är även att kunna locka landslag att köra sina träningsläger här. Exempelvis i samband med Trollhättan Action Week, säger Mattias Igestrand, ledamot i Trollhättans SOK.

Tidsplan

Preliminär tidsplan är att multibanan ska vara färdig under våren 2025.
– Det kommer bli magiskt. Multibanan kommer ha riktigt hög kvalitet och locka fler elitidrottare att vilja flytta till Trollhättan, säger Anders Byström, skidlandslagets chef.

Trollhättans multibana

Detta ska göras

  • En asfaltsbana på 2,5 kilometer för rullskidor/inlines/rullstolar et cetera
  • En dirtbike/slopestyle-bana för mountainbike vid underbacken till gamla backhoppningsbacken
  • En pumptrack-bana för mountainbike nere på gärdet
  • Utbyggnad av konstsnöspåret med ytterligare 800 meter där dagens spår tar slut

Det finns även planer att iordningställa gärdet för att göra området mer attraktivt. Bland annat planeras att bygga en Lekotop med ett naturbaserat leklandskap.

Relaterad information

Projektet med multibanan är ett samarbete mellan Trollhättans stad och Trollhättans SOK med stöd från Allmänna arvsfonden.

Arbetet med multibanan kommer gå att följa på TSOK:s hemsida.

Trollhättans SOK:s hemsida

Senast granskad 2024-04-22 av JONHJO