Glad person står på en brygga med en kanal i bakgrunden. Tecknade bilder på en surfplatta, mobil och dator är med på bilden.  Max Lundell, digital vägledare inom Trollhättans stad.

Kostnadsfri digital vägledning för seniorer

Trollhättans stad har anställt en digital vägledare som kommer hjälpa seniorer med digital teknik. Tjänsten kommer erbjudas både som hembesök och som återkommande drop-in-aktivitet i mötesplatsverksamheten.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Idag är det många seniorer som inte använder internet av olika anledningar. Med ett samhälle som förlitar sig alltmer på teknik kan det leda till att personer hamnar i ett digitalt utanförskap.
– Mitt uppdrag är att aktivera, stötta och ge råd åt seniorer när det gäller deras digitala användning. Som en van användare av teknik, med en passion för pedagogik och att skapa lättsamma möten, ser jag fram emot att ta mig an detta uppdrag med glädje och entusiasm, säger Max Lundell, digital vägledare inom Trollhättans stad.

Kostnadsfri tjänst

Den digitala vägledningen är en kostnadsfri tjänst för personer över 65 år, folkbokförda i Trollhättan. Främst kommer det erbjudas hembesök som planeras tillsammans med mottagaren. Dessutom kommer vägledaren hålla i en återkommande drop-in-aktivitet, även kallad Teknikhjälpen, på mötesplatsen Strömkarlen. Sporadiska arrangemang kommer även ske på andra mötesplatser i Trollhättan.

Exempel på stöd som erbjuds

Grundläggande användning av mobiler, datorer och surfplattor

Vi lär oss att navigera genom operativsystem, öppna program och hantera filer.

Internet och e-post

Utforska världen online, sök information, läs tidningar och hantera e-post.

Sociala medier

Få grepp om Facebook, Instagram och andra sociala plattformar för att ta del av olika intresseforum för att hålla kontakten med vänner och familj.

Videomöten och kommunikation

Anslut digitalt med nära och kära genom att lära dig använda plattformar som Messenger, WhatsApp, Telegram eller liknande appar.

Säkerhet och integritet

Få tips och råd om hur du skyddar dig online och håller personuppgifter säkra.

Hjälp att komma i gång i hemmet

Få hjälp med att göra skrivaren- TV:n- eller högtalarsystemet redo för enkel användning. Få tillgång till SVT Play och andra medietjänster med mera.

Senast granskad 2024-03-25 av KLALIW