Muralmålning i tunneln på Karlstorpsvägen Målningen i tunneln på Karlstorpsvägen som målades i oktober.

Fortsatt utveckling med muralmålningar

Med start på tisdag vecka 46 börjar trollhättekonstnären Daniel Juvonen, Gore, sitt arbete med en ny muralmålning på andra sidan av tunneln på Karlstorpsvägen. I oktober målades den första väggen i tunneln.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

– Vi fick till oss önskemål om att måla båda sidor av tunneln på Karlstorpsvägen. Eftersom vi hade pengar kvar inom ramen för satsningar på offentlig miljö som konstform så var det extra kul att vi kunde möta upp de önskemålen. Vi vill satsa på utsmyckningar, konst och dekorationer som bidrar med något extra till stadsbilden i Trollhättan, säger Susanna Wallin, projektledare på Trollhättans Stad.

Lokal konstnär får fortsätta måla

I oktober målades en av sidorna i tunneln av Daniel Juvonen, eller Gore som han kallar sig. Målningen blev mycket uppskattad av trollhättebor och förbipasserande. Daniel har nu fått uppdraget att måla även andra sidan av tunneln.  

Arbetet med målningen på andra sidan tunneln påbörjas på tisdag i vecka 46 och beräknas ta cirka fem dagar. Varmt välkomna att följa arbetet på plats, men visa hänsyn till konstnären när du passerar. 

Tidigare nyhet om muralmålning på Karlstorpsvägen

Offentlig miljö som konstform

Offentlig miljö som konstform är en satsning och en arbetsgrupp där Trollhättans Stad, med representanter från samhällsbyggnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen, och de kommunala bolagen (Kraftstaden, Trollhättan Energi, Bostadsbolaget Eidar) samverkar för att stärka konsten i den offentliga miljön.

Senast granskad 2023-11-09 av KLALIW