Bild på muralmålningen i tunneln på Karlstorpsvägen

Ännu en muralmålning i Trollhättan

Med start den 10 oktober påbörjas arbetet med ännu en muralmålning i Trollhättan. Det är tunneln vid Magnus Åbers-gymnasiet på Karlstorpsvägen som står på tur och trollhättekonstnären Gore, Daniel Juvonen, ska göra jobbet.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

– Det här är ett projekt som genomförs inom stadens arbete med offentlig miljö som konstform. Vi vill satsa på utsmyckningar, konst och dekorationer som bidrar med något extra till stadsbilden i Trollhättan, säger Susanna Wallin, projektledare på Trollhättans Stad.

Muralmålning med lokal konstnär

Nästa plats på tur att bli utsmyckad är tunneln på Karltorpsvägen precis intill Magnus Åbergs-gymnasiet. Installationen som tidigare prydde tunneln, ett ånglok i cortén,  har flyttats för att ge plats för målningen och finns nu under Stridsbergsbron intill vattnet.

Daniel Juvonen, eller Gore som han kallar sig, är konstnären som ska måla tunneln. Han är från Trollhättan och har målat grafitti och muralmålningar sedan 1997. 

Arbetet med målningen påbörjar tisdag 10 oktobero och beräknas ta cirka fem dagar. Varmt välkomna att följa arbetet på plats, men visa hänsyn till konstnären när du passerar. 

Offentlig miljö som konstform

Offentlig miljö som konstform är en satsning och en arbetsgrupp där Trollhättans Stad, med representanter från samhällsbyggnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen, och de kommunala bolagen (Kraftstaden, Trollhättan Energi, Bostadsbolaget Eidar) samverkar för att stärka konsten i den offentliga miljön.

Senast granskad 2023-10-13 av KLALIW