Artisten Doug Seegers promenerar på järnvägsräls med en gitarr.

Doug Seegers till Sommarpuls

Flera folkkära artister är klara för uppträdanden i Trollhättan i sommar. Nu är det klart att Doug Seegers blir en av dem.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Söndag 30 juni återvänder Dougs Seegers till Trollhättan för att uppträda i Folkets Park under Sommarpuls.
– Att Doug Seegers har ett gott öga till Trollhättan vet vi sen tidigare efter succéer både på Fallens Dagar och Slussdagen. Därför ska det bli extra spännande att få se honom på en scen där han inte stått tidigare – i vår anrika teaterlada i Folkets Park, säger Elias Leijon, arrangemangsansvarig.

Doug Seegers 30 juni

Teaterladan i Folkets Park söndag 30 juni klockan 19.00 (dörrarna öppnas 18.00). Fri entré!

Få i Sverige har väl missat historien om Doug Seegers, den hemlöse gatumusikern som ”blev upptäckt” av de svenska artisterna Jill Johnson och Magnus Carlson under inspelningen av SVT-programmet Jills veranda i Nashville. Doug framförde sin låt ”Going Down to the River”, som artisterna uppskattade så mycket, att de erbjöd honom att direkt spela in låten i Johnny Cashs gamla studio och bygga mycket av programmet kring sig, sin låt och bakgrund.

Doug Seegers fick stort genomslag efter sin medverkan i programmet den 5 mars 2014. Hans facebooksida gick från 200 fans till cirka 13 000 fans på ett dygn. Avsnittet var det mest sedda på SVT Play och låten ”Going Down to the River” hamnade etta på iTunes topplista. Debutalbumet med samma namn som singeln släpptes den 28 maj 2014. Albumet gästades av Emmylou Harris hans musikerkollega från 1970-talet Buddy Miller. Albumet sålde guld (20 000 album) i början av augusti 2014 och nådde flera gånger förstaplatsen på Sveriges officiella topplista. Sedan dess har Doug Seegers tillsammans med sitt band, och ibland som gästartist, regelbundet turnerat i Sverige.

Som sångare har Doug en unik röst som rymmer så mycket kärlek, smärta, sorg, glädje och erfarenhet. I ”Six Feet Under” beskriver Doug känslan när han återvänder till Nashville efter en framgångsrik julturné i Sverige. Alla de gamla vännerna är borta eller kvar i drogmissbruk och den enda som just där och då finns kvar för honom är hans gamla langare. I ”Demon Seed” letar Doug efter sin flickvän i knarkkvartar i rivningskåkar för att räcka ut en hjälpande hand och i ”Angel From A Broken Home” handlar det om en pappa som överger sitt barn. Alla som känner till Doug Seegers bakgrund vet att han kan vara både pappan och barnet i berättelsen. Men allt är verkligen inte elände och misär. Sångerna handlar lika mycket om att hitta en väg ut, om tro och försoning. Om att finna kärlek och hopp.

Det kommande året släpper Doug Seegers ett album tillsammans med Eva Eastwood som går under arbetstiteln Segerwood och en gemensam turné planeras hösten 2024.

Relaterad information

Program Sommarpuls 2024

Senast granskad 2024-05-07 av JONHJO