Biologiska mångfaldens dag på Vårviks Gård 22 maj – för stora och små

Nu har det blivit dags att fira biologiska mångfaldens dag i Trollhättan. I år gör vi det på Vårviks Gård med aktiviteter för både stora och små. Förutom trädgårdsrådgivning, artbingo och boplatsrundvandring så har vi smygpremiär av några nya attraktioner på gården. Dessutom hyllar vi alla barn som föddes i Trollhättan under 2023 med en födelseträdsceremoni – eftersom 2023 års födelseträd har planterats på just Vårviks Gård.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

När: 22 maj
Klockan: 16.00-19.00
Var: Vårviks Gård, Vårviks Gård 1

Gå, cykla eller åk kollektivt om du har möjlighet

Om du kan är det bra att gå, cykla eller åka kollektivt till Vårviks Gård då det finns begränsade parkeringsmöjligheter. Parkering finns intill skate- och aktivitetsparken. Parkeringen på gården är inte tillgänglig under evenemanget. 

Programpunkter

16.00 Trädgårdsrådgivning, 30 min (samlingsplats vid Örtagården). Anna Brandeby Harström, Trollhättans stads rådgivare för biologisk mångfald, delar med sig av tips och trix på vad du kan göra själv för att främja biologisk mångfald hemma hos dig.

16.45 Boplatsslingan, 15 min (samlingsplats vid Örtagården). Häng med på en vandring runt gården där vi visar olika typer av boplatser för arter som är viktiga för den biologiska mångfalden.

17.00 Invigning Snickarboa. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Jennie Bergius Eriksson, inviger gårdens nya snickarbod, där barn under föräldrars ansvar får låna verktyg för att snickra ihop något kul!

17.30 Födelseträdsceremoni för barn födda 2023 och deras familjer (vid parkeringen på Vårviks Gård). Jennie Bergius Eriksson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, håller tal för att fira barnen, personal från familjerådgivningen finns på plats och N3 gör ett framträdande. Diplom delas ut och alla barn får hämta gratis glass i kiosken.

18.00 Trädgårdsrådgivning, 30 min (samlingsplats vid Örtagården). Anna Brandeby Harström, Trollhättans stads rådgivare för biologisk mångfald, delar med sig av tips och trix på vad du kan göra själv för att främja biologisk mångfald hemma hos dig.

Aktiviteter 16.00-19.00

Artbingo – hitta alla olika arter, vid bingo får du ett litet pris!

Hästarna flyttar in – två trähästar har flyttat in på Vårviks Gård. Men vad ska de heta? Ta en ridtur och lämna ditt namnförslag.

Uteskolan har öppnat – griffeltavlor och bänkar gör det lätt att inta rollen som lärare eller skolelev.

Gratis glass till alla barn – hämtas i kiosken.

Kiosken hålls öppen för dig som vill köpa kaffe och fika.

Grillen glöder – middagen som du vill grilla tar du med själv.

Pyssel på logen – på temat biologisk mångfald, såklart.

Senast granskad 2024-04-29 av JOSÅKEBEN