Artistbilder på Peg Parnevik, Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer.

Artister Fallens Dagar 2024

Nu är artisterna till Fallens Dagar 19-21 juli klara. Bland annat kommer Måns Zelmerlöw, Peg Parnevik, Sarah Dawn Finer, Medina och Estraden.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Artister Folkets Park

Artistbild Peg Parnevik

Fredag 19 juli 2024

Plats: Folkets Park i Trollhättan. Fri entré!

En av de stora låtarna som kom ur 2023 års upplaga av Så Mycket Bättre var utan tvekan Peg Parneviks "Bättre Nu (The Wedding)". Låten tog sig in på en förstaplats på Spotify och på Svensktoppen höll den förstaplaceringen i hela 14 veckor. Med samlad energi från höstens framgångar är nu Peg Parnevik redo att visa vad hon går för under sin största turné hittills.

Under 2023 tog Peg klivet ut på de stora scenerna. Hon spelade bland annat på Lollapalooza i Stockholm och turnerade över hela Sverige. Men Peg gör så mycket mer än att stå på scenen och hennes textförfattande sträcker sig utanför den egna musiken. Nyligen släpptes låten ”Julibarn” med Newkid och Naod där Peg är en av låtskrivarna.

Sedan debuten 2016 har Peg Parnevik kammat hem både en Grammisnominering och P3 Guld-pris och hennes musik har streamats flera hundra miljoner gånger. Nu skriver hon musik på svenska och den första svenska singeln ”Misslyckad & Hatad” närmar sig 5 miljoner streams. Under hösten 2023 var hon en av värdarna i Så Mycket Bättre.

Med fullt fokus på musiken, låtskrivandet och framför allt liveshowen vill nu Peg visa vem hon är, en gång för alla. För att citera henne själv ”Kom till ett gig så ska jag visa er vad jag går för.”

 
Artistbild på tre personer från bandet Estraden.

Fredag 19 juli 2024

Plats: Folkets Park i Trollhättan. Fri entré!

Estraden har under sin tid i rampljuset etablerat sig som en av Sveriges största hitmakare med mer än 250 miljoner streams i sin katalog.

Estraden debuterade 2018 tillsammans med Norlie & KKVs på deras hitlåt ”Mer för varandra” som blev nominerad till årets låt på P3-Guld och var en av det årets mest streamade låtar. Under sensommaren 2020 släppte de sitt hyllade debutalbum ”Mellan hägg och syrén” som belönades med både Grammis & P3-guldnomineringar.

Estraden består av tre låtskrivare, producenter och artister; Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson. Deras musik kännetecknas av tydliga hookar där modern pop möter intim skörhet. De har belönats med nomineringarna ”Årets Grupp” på P3-Guldgalan, “Årets Pop” på Grammisgalan samt ”Årets Genombrott” på Musikförläggarnas pris. Estraden har turnerat över hela landet, spelat på Gröna Lund och stått på de flesta festivalscener runt om i Sverige, bland annat Lollapalooza i Stockholm.

Estraden har varit aktiva inom musikindustrin under många år och samarbetat med en majoritet av Sveriges musikelit. Nu är det återigen dags för gruppen att göra sin mark i popvärlden. "20-nånting" är deras andra studioalbum, och de har vågat vara mer personliga än någonsin tidigare.

 
Artistbild Medina.

Lördag 20 juli 2024

Plats: Folkets Park i Trollhättan. Fri entré!

Popduon Medina var en av 00- talets mest älskade grupper som skapade en helt egen musik genre, Haffla Music. Med över 350 miljoner samlade streams och hitlåtar som ”Miss Decibel”, ”Där palmerna bor” och ”In i dimman ” i bagaget släppte duon sitt comeback-album ” Tropicalisera ” och åkte på en omfattande turné 2023 för att fira sitt 20-årsjubileum. 2024 Startar Medina sitt tredje decennium som grupp genom att ställa upp i Melodifestivalen med allsångslåten ”QueSera”. Med den låten slutade de tvåa i tävlingen.

 
Artisbild Måns Zelmerlöw

Lördag 20 juli 2024

Plats: Folkets Park i Trollhättan. Fri entré!

Måns Zelmerlöw inleder 2024 i studion där han jobbar på nya låtar för att senare under våren släppa ny musik. Måns fortsätter imponera med sina enastående prestationer och musik. Med över 340 miljoner streams och otaliga platinautmärkelser råder det inga tvivel om att han är en av vår tids mest älskade artister.

Svenska sångaren, låtskrivaren och multitalangen Måns Zelmerlöw kan gott konstateras som en av Sveriges mest älskade artister. Han började sin musikaliska resa som ungt popfenomen i Idol 2005 och har sedan dess utvecklats till en internationell superstjärna, med dundersuccén i Eurovision Song Contest som en av höjdpunkterna, efter vilket vinnarlåten “Heroes” toppade listorna i 21 länder. Efterföljande Europaturnén tog honom även till slutsålda arenor i 22 storstäder och han fortsatte att charma miljontals människor världen över när han 2016 var programledare i Eurovision tillsammans med Petra Mede.

Sedan dess har Måns fortsatt varit ständigt aktuell. Han har kontinuerligt släppt ny musik, uppträtt live, turnerat och medverkat i olika TV-program både i Sverige och Europa. Albumet “Time” (2019) berättar en djupt personlig historia och inkluderar flera hits som “On My Way”, “Walk With Me”, “Better Now”, “Grow Up To Be You” och “One”. Under 2022 lanserade han ny musik, åkte på turnéer och medverkade i TV4’s populära musikprogram “Så mycket bättre”. År 2023 ledde Måns idrottsgalan, var jurymedlem i Svenska upplagan av “Masked Singer”, släppte EPn “Nightcap”, samtidigt som han turnerade tillsammans med egna bandet The Agreement. Året slutade på topp med den kritikerrosade julturnén “Tomten och bocken – rider igen” tillsammans med komikern Per Andersson.

 
Porträttbild på artisten Sarah Dawn Finer

Söndag 21 juli 2024

Live i Folkets Park i Trollhättan under Fallens Dagar. Fri entré!

Sarah Dawn Finer är Sveriges kanske allra tydligaste och självklara exempel på vad en så kallad "multikonstnär" faktiskt är. Finer sjunger som få andra kan, med den kraft och pondus och hjärta som krävs för att övertygande kunna sjunga och beröra i vilken musikalisk genre som helst. Hon har sjungit och skrivit låtar på svenska och engelska som förevigats på sex album, två EP:s samt låtar och singlar som spelats miljontals gånger världen över. Och hon har visat sin konstnärliga bredd otaliga gånger genom flera artistsamarbeten och duetter med Moneybrother, Peter Jöback och Benjamin Ingrosso för att nämna några. Hennes låtar I remember love och Moving on blev årets mest spelade låtar i svensk radio 2007 respektive 2009, för att inte glömma den odödliga klassikern Kärleksvisan.

När Sarah Dawn Finer framför sin musik gör hon det inför likväl storpublik runtom landet som för digniteter, kungar och stadsministrar. Hon har gjort hyllade julturnéer, sommarturnéer och uppträtt i nästan alla TV-sammanhang som finns. Bland hennes mest älskade projekt är de återkommande vinterkonserterna, kritikerrosade skivor och turnéer tradition som började omkring släppet av albumet Winterland 2010 och som sedan dess varit en av det svenska konsertårets höjdpunkter och svenska folkets jultradition.

Det som gör Sarah Dawn Finer till en multikonstnär är allt annat, då hon verkligen hunnit med att göra så gott som allt annat. Hon har deltagit i Melodifestivalen och Eurovision på nästan alla sätt som är möjliga: tre gånger som programledare för Melodifestivalen, två gånger som deltagande artist. I Eurovision har Sarah levererat de svenska Eurovisionrösterna två gånger och framträtt framför världspublik med The Winner Takes It All 2013 och som den fiktiva Eurovisionkaraktären Lynda Woodruff, som blev en global humorsuccé.

Sarah har varit skådespelare sedan barnsben och började vid 12 års ålder köra bakom artister som Agneta Fältskog, Erik Gadd, Teddybears och Robyn för att nämna några. Sedan dess har hon synts flitigt i film och TV. I TV som värd för Musikhjälpen, programledare för Så ska det låta samt Unicefgalan och som julvärd i SVT. Hon har spelat i filmer som Helena Bergströms Så Olika samt Tuva Novotnys Diorama. Vi har även sett henne i musikaler som Cabaret och Rent. Och emellan allt detta har hon även styrt sin egen väldigt populära intervjupodcast Talk to me samt Mix Megapols morgonprogram Söndag med Sarah.

Tidigare i år släppte Sarah Dawn Finer en ny singel och åker i vinter ut på en tio datum lång konserthusturné med konsertpartnern Samuel Ljungblahd och Bohuslän Big Band. Sarah Dawn Finer står för det vi kallar för entertainer ut i fingerspetsarna.

 

Artister Hojumstunet

Porträtt på artisten Nassim Al Fakir.

Lördag 20 juli och söndag 21 juli 2024

Plats: Cirkustältet på Hojumstunet i Trollhättan. Fri entré!

Musikunderhållning med Nassim Al Fakir! Nassim spelar, sjunger och underhåller hela familjen med musik från sina album. Det blir fartfyllt, poppigt och dansant. Nassim kör järnet och sprider glädje! Garanterad energi och musikalisk briljans.

 
Porträtt på artisten Jonathan Johansson.

Lördag 20 juli 2024

Plats: Cirkustältet på Hojumstunet i Trollhättan. Fri entré!

I gränslandet mellan pop, elektronisk musik och R&B släppte Jonathan Johansson 2009 genombrottsalbumet ”En hand i himlen”. Albumet gav Johansson en P3 Guld-nominering som Årets Artist, samt en Grammis-nominering som Bästa Nykomling, och blev inte minst startskottet för vad som skulle bli en lång tillika hyllad artistkarriär.

Efter debuten har ytterligare sex album följt där varje nytt album vecklat ut fler och fler dimensioner i det angelägna artistskapet som är Jonathan Johansson; vidare, större, ljusare, mörkare, större och mer intimt på samma gång.

Efter 2020 års ”Scirocco” – enligt många hans mest intrikata och modiga album så här långt – släppte Jonathan återigen in ljuset på den fantastiska ”Om Vi Får Leva” 2022. Albumet gav honom ett Grammispris för Årets Textförfattare och den efterföljande soloturnén våren 2023, där Jonathan navigerade sin låtkatalog med endast en gitarr, sålde slut på nästan alla konsertstopp.

Denna vinters experimenterande med andra artisters låtar som del av Så mycket bättre 2023 följs nu upp av nya möjligheter att se Jonathan Johansson live. Våren 2024 åker Jonathan Johansson på turné, åter med ett band och fulla arrangemang, för 15 konserter runtom i Sverige. Med den produktive låtskrivaren Johansson vid rodret är det inte omöjligt att turnén också bjuder på helt nya låtar.

 
Artistbild på gruppen Cirkus Miramar.

Lördag 20 juli 2024

Plats: Cirkustältet på Hojumstunet i Trollhättan. Fri entré!

Cirkus Miramar är det smått kultförklarade popkollektivet från Västsverige som envist fortsatt att gå sina egna besynnerliga vägar. Alltid med en osviklig känsla för att skapa undergroundhits på gränsen mellan det kommersiella och det introvärt konstnärliga. Cirkus Miramar har alltid haft ett totalt eget uttryck som fått kritikerna att placera gruppen i vitt skilda genrer och som gäckat varje försök till kategorisering.

Att Cirkus Miramar är ett mycket text-baserat projekt råder det emellertid ingen tvekan om men mycket av den musikaliska spänsten kommer ur de mångfacetterade arrangemangen och ur de närmast kaleijdoskåpiska musikaliska referenserna. 

Första kritikerrosade skivan kom 1994 och innan sommaren 2024 kommer tre singlar. Gruppen består av P Mauritzson, Johan Lindblom, Peter Stalefors, Johan Lind, Johan Frendberg, Thomas Johnsson, Mikael Petersén, Mikael Gustavsson och Helena Sundström.

 
Artistbild på gruppen Spiders.

Söndag 21 juli 2024

Plats: Cirkustältet på Hojumstunet i Trollhättan. Fri entré!

Spiders väver ett fint nät av vilda riff, förhäxande sång och förförande rytmer, självhäftande hooks och punkig soul. Göteborgskvartetten bestående av Ann-Sofie Hoyles (sång), John Hoyles Ex Withcraft (gitarr), Olle Griphammar (bas), Ricard Harryson (trummor) och Ricard Hellgren (gitarr) gjorde fullängdsdebut med Flash Point 2012 och som följdes av albumet Shake Electric 2014.

Parallellt turnerade bandet intensivt såväl själva och tillsammans med band som Kvelertak, Uncle Acid & The Deadbeats, Graveyard och Metallica. Spiders har sedan debuten släppt ytterligare två skivor. Shake Electric 2014 och Killer Machine 2018. Om Alice Cooper och Stevie Nicks fått ett barn skulle det låta som Spiders.

 
Artisten Johan Airjoki

Söndag 21 juli 2024

Plats: Cirkustältet på Hojumstunet i Trollhättan. Fri entré!

Sedan debuten med "Vissa saker måste brännas" 2015 har Gällivaresonen Johan Airijoki metodiskt byggt ett lojalt följe som stadigt växer. Människor som tagit till sig hans låtar på djupet. Som sakta spridit ordet om den inneboende kraften och skönheten i sånger som ”Allting kommer att bli bra”, ”Tomtebloss” och ”Lyssna på Bruce”.

Tillsammans med bandet Malmfältens Rockklubb har Johan Airijoki skapat sig ett rykte som en liveakt utöver det vanliga. Från att varit en favorit i de norra delarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hösten 2022 var Johan en del av föreställningen Hon vars hjärta var som mitt, baserad på Göran Greiders bok med samma namn. Den spelades land och rike runt i utsålda konserthus. Något som ytterligare spred hans namn för en bredare publik.

Efter en rad album inspelade tillsammans med Malmfältens Rockklubb släppte Johan Airijoki soloalbumet Gitarrer och Blåjeans 2023. Efter det har han turnérat runt om i Sverige. I sommar hittar vi honom i Trollhättan och Fallens Dagar.

Relaterad information

Fallens Dagars hemsida

Senast granskad 2024-04-08 av JONHJO