Tjej som håller ett pepparkakshus i händerna.

Årets pepparkaksarkitekt

Nu är det dags att kavla upp ärmarna och ta fram pepparkaksdegen för att vara med i tävlingen Årets Pepparkaksarkitekt. I år har vi även vår käre Trollhätteprofil Anders Eriksson med i juryn som ska granska bidragen. Vinnaren röstas fram på ttela.se senare i december.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Gör ett pepparkakshus med Trollhättan som inspiration. Vad förknippar du med vår stad och hur skulle detta kunna gestaltas med pepparkaksdeg? Är det älven och slussarna? Eller kanske barnens favoritlekplats? Kanske din favoritbyggnad eller varför inte en Saab? Möjligheterna är oändliga och endast fantasin sätter gränserna!

Om tävlingen

1. Allt (i princip) skall gå att äta och huvudingrediensen skall vara pepparkaksdeg. Byggnationen ska ha en tydlig Trollhättekoppling. 

2. Skicka in en eller flera bilder på ditt bidrag senast den 13 december. Maila bidraget till samhallsbyggnad@trollhattan.se och skriv "Pepparkakstävling" i ämnesraden. 
Glöm inte att skriva namn och adress i mailet, och gärna vad bygget föreställer.* Bidragen kommer presenteras löpande på ttela.se. 

3. Finalisterna i tävlingen väljs ut av en jury som sedan tävlar om TTELAs läsares röster.
Vinnaren presenteras den 21 december hos TTELA och på Trollhättans Stads sociala medier. Förutom den prestigefyllda titeln får vinnaren ett presentkort som gäller i butiker i centrum. 

De tre finalisterna får möjlighet att ställa ut sina byggnationer på en plats i centrum för allmän beskådning. 

Lycka till!

Jury

Vår oerhört kompetenta jury består av dessa sköna personer: Tina Ivarsson (Vice Ordförande i samhällsbyggnadsnämnden), Yvonne Olsson (TTELA), Johan Bengtsson (samhällsbyggnadschef), Josefin Kaldo (planchef), Dragan Danilovic (stadsarkitekt) och sist men inte minst, Anders Eriksson!

Relaterad information

*När du skickar in bidrag till tävlingen godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter. 

Senast granskad 2020-12-14 av REBLJU