Nils van der Poel vid stjärnplattan

Nils stjärnplatta avtäckt

I maj beslutade Trollhättans Stads stadsdirektör Said Niklund att Nils van der Poel skulle tilldelas en stjärnplatta i Park of Fame i Betty Backs park för sina insatser på skridsko-VM. Den överräcks på idrottsgalan ikväll, men redan på måndagen avtäcktes plattan i närvaro av huvudpersonen själv.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Hyllningarna till Nils van der Poel för hans makalösa bedrifter på skridsko-VM i Heerenveen i vintras med dubbla guld och världsrekord pågår fortfarande – och vid en ceremoni i Betty Backs park på måndagen avtäcktes en stjärnplatta till Trollhättesonens ära.

Uppfyllde kriterier med råge

Trollhättans Stads områdeschef Robert Stenberg höll ett både högtidligt och personligt tal till Nils, där han bland annat hyllade världsmästarens förmåga att sätta mål och klara av dem, och mot slutet av talet bad han den närvarande kretsen att lite skämtsamt avgöra huruvida Nils van der Poel levde upp till Trollhättans Stads kriterier för att få en stjärnplatta i Park of Fame.
– Jag vill ha er hjälp efter varje punkt. Ja eller nej, sa Robert bestämt och fortsatte:
– Har Nils haft eller har han en framträdande roll inom sitt område?
”JA!”, svarade de.
– Är Nils nationellt känd/erkänd?
”JA!”, svarade de.
– Har Nils en geografisk anknytning till Trollhättan?
”JA!”, svarade de.

Roligt och oväntat

Efter applåderna – och skratten på de retoriska frågorna – var det således dags för avtäckning av stjärnplattan till Nils, vars ögon blev stora av förtjusning när han såg sitt namn pryda stenplattan. Och utmärkelsen gjorde honom glad så klart.
– Det känns jätteroligt – och oväntat. Jag växte inte upp och tänkte att jag skulle få en stjärna i Betty Backs park, sa Nils som också uttryckte tacksamhet över ceremonin som helhet.
– Det var fantastiskt att få vara här, och höra Robert säga så snälla saker om mig.

Så nu gör Nils van der Poel sällskap med Frank Andersson, Eric ”Carlsson på taket”, Claes Eriksson med flera som har satt Trollhättan på kartan. Läs mer om de som har en stjärnplatta i Betty Backs park:
Park of Fame

Senast granskad 2021-09-28 av KLALIW