Kommunfullmäktige 2018

Kommunfullmäktige i Folkets hus

Kommunfullmäktige den 14 september kommer att genomföras på Hebeteatern i Folkets hus Kulturhuset. – Hebeteatern är rymlig och ger möjlighet för samtliga ledamöter att delta. Förhoppningen är att nästa kommunfullmäktige i oktober kommer att kunna genomföras via distanssändning från stadshuset, säger Gert-Inge Andersson, ordförande i kommunfullmäktige.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Mot bakgrund av risken för smittspridning har kommunfullmäktiges sammanträden sedan april genomförts med 31 ledamöter – istället för ordinarie 61. Inför hösten undersöks möjligheten att ordinarie ledamöter ska kunna medverka genom distanssändning från stadshuset, men den tekniska lösningen för detta är inte på plats ännu.

Företaget som webbsänder kommunfullmäktige ska de kommande veckorna testa och utvärdera den möjligheten, vilket förhoppningsvis ska leda till att nästa sammanträde för kommunfullmäktige den 12 oktober kan hållas i stadshuset med deltagande av samtliga 61 ordinarie ledamöter. 

Kommunfullmäktige den 14 september kommer att genomföras på Hebeteatern i Folkets hus med de 61 ordinarie ledamöterna. De sitter på den nedre delen av teatern, och placerar sig likartat som i sessionssalen men med större avstånd till varandra. Ersättarna bänkar sig på teaterns övre del – och allmänheten hänvisas till balkongen. 

I och med att alla ledamöter har möjlighet att delta på sammanträdet kommer interpellationer samt motioner komma med på ärendelistan igen.

Kommunfullmäktige på Hebeteatern kommer också att webbsändas som vanligt. OBS! Sammanträdet startar klockan 13:00.

Webbsändningar kommunfullmäktige

Senast granskad 2020-09-04 av KLALIW