Tre personer på Oskarsbron, personerna är Vd:n på Visit Trollhättan Vänersborg, Arrangör till Alliansloppet och näringslivschefen Trollhättans Stad

Alliansloppet vinner det stora turismpriset!

Turistrådet Västsverige valde att nominera Alliansloppet till vår vinnare av Stora Turismpriset

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Pris delas ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. För 27:e året i rad delas priset ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Årets Stora Turismpriset ser inte ut som vanligt. Istället för att utse en vinnare har man beslutat att från varje län utse ett företag som under coronapandemin arbetat med sin verksamhet på ett hållbart och innovativt sätt. Turistrådet Västsverige valde att nominera Alliansloppet till vår vinnare av Stora Turismpriset med följande motivering:

Genom att erbjuda både herr- och damlandslaget i längdskidåkning att förlägga en träningsvecka till Trollhättan lyckades Alliansloppet få arrangera elittävlingar i rullskidor. Tävlingarna fick en enorm uppmärksamhet och direktsändes i SVT under två dagar. Trollhättan fick fantastisk exponering i TV.
För arrangörerna av Alliansloppet var det aldrig ett alternativ att ställa in. Alliansloppet har alltid präglats av kreativitet, professionalitet och samhällsengagemang. Ett vanligt år är hela staden, gammal som ung, engagerad och går man ur huse. I år var allting annorlunda. Nu kunde man stolt visa upp sin stad för hela Sverige via en elittävling. Tävlingen skedde helt coronasäkrad och utan publik på plats, men satte ändå destinationen på kartan som aldrig förr.
Normalt sett hade detta varit ett evenemang som krävt minst ett års planering. Nu ställde man om snabbt och fick till förberedelser och genomförande på bara några veckor.

- Det är givetvis fantastiskt roligt och arrangörerna av Alliansloppet är så välförtjänta av detta pris, säger näringslivschefen Helena Kortered. Deras handlingskraft,kreativitet och förmåga att tänka nytt gjorde att Alliansloppet kunde genomföras även i år.
Att dessutom få hit SVT att live-sända när landslagen tävlade i vår stad förstärker Trollhättans attraktionskraft, avslutar Helena.

 

Relaterad information

Längdlandslaget till Trollhättan

Senast granskad 2020-09-04 av KLALIW