En bild på tjejerna i svenska skidlandslaget på rullskidor med Charlotte Kalla längst fram

Längdlandslaget till Trollhättan

Trollhättans Stad välkomnar svenska längdlandslaget till Trollhättan. Alliansloppet berättar idag att de nu gjort klart med landslaget att de kommer tillbringa en vecka i Trollhättan för att åka rullskidor i augusti.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Alliansloppet Action Week meddelar att hela det svenska längdlandslaget kommer till Trollhättan! Både A-laget, det nationella rullskidlandslaget och inbjudna åkare kommer att tillbringa en vecka i Trollhättan i samband med Alliansloppet Action Week den 24–29 augusti.

Programmet för Frida Karlsson, Calle Halfvarsson och deras lagkamrater kommer att bestå av ett träningsläger i Trollhättans omgivningar. Dessutom planeras två tävlingar som kommer vara belägna i det spektakulära fall- och slussområdet i Trollhättan. 

- Vi har haft möjlighet under tidigare år att vid flera tillfällen få enskilda landslagsskidåkare att delta i Alliansloppet. Men det är ett nytt steg och en stor nyhet att vi nu kan välkomna hela det svenska landslaget, säger Magnus Larsson, arrangör av Alliansloppet Action week. 

Träningslägret och tävlingarna kommer att organiseras helt i enlighet med Folkhälsomyndighetens gällande restriktioner för att garantera säkerheten för landslagsmedlemmarna, ledare och Alliansloppets funktionärer samt att inte riskera en ökad smittspridning. Därför kommer tävlingarna att genomföras utan publik men sändas på tv. Antalet atleter och ledare kommer också att begränsas till att inte överstiga 50 personer vid tävlingstillfällena.

-Vi blir otroligt stolta att svenska längdlandslaget väljer Trollhättan, säger Paul Åkerlund kommunstyrelsens ordförande.
-Den höjdskillnad och vackra omgivning som fall- och slussområdet erbjuder skapar fantastiskt bra förutsättningar för träning på  elitnivå och vi önskar dem varmt välkomna till Trollhättan, avslutar Paul Åkerlund.

Relaterad information

 

 

Senast granskad 2023-03-29 av KLALIW