Magnus Larsson och Magnus Eriksson står på Oskarsbron i Trollhättan, där starten av Alliansloppet är

Alliansloppet föredrar på WHO-konferens

Idag kommer Magnus och Magnus, arrangörerna bakom Alliansloppet Action Week, att dela med sig av sina kunskaper om hur man bygger gemenskap på WHO-konferensen Annual Healthy Cities Business and Technical Conferens.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Som för de flesta arrangörer av stora evenemang blev 2020 ett mycket speciellt år där event efter event såg sig tvungna att ställa in. Detta var inget alternativ för Magnus och Magnus utan de jobbade febrilt med att hitta en väg fram för att någon form av lopp skulle genomföras även detta år.

- Vi ställer inte in, vi ställer om – det var mottot. Tack vare goda relationer och förtroenden som byggts upp under lång tid samt att vi lyckades addera nya värden i form av två landslag och att SVT kom till Trollhättan och sände rullskideloppen så kunde vi genomföra Alliansloppet Action Week även detta Coronaår, berättar Magnus Larsson.


I somras fick Alliansloppet turismpriset för sina insatser. Några månader senare kom nästa glädjebesked då världshälsoorganisationen WHO hörde av sig och undrade om Magnus och Magnus kunde dela med sig av sina lärdomar om hur man skapar gemenskap på distans. Arrangörerna svarade ja direkt, så idag är det dags att dela med sig av erfarenheterna på WHO:s årliga – och digitala – konferens inom det internationella nätverket för hälsosamma städer, Healthy Cities.

- Att få ha entreprenörer som Magnus och Magnus i sin stad är en oerhörd styrka. Alliansloppet har över tid utvecklats till ett brett event som numera är fullt med idrottsaktiviteter för både yttersta elit till motionär – men också något som Trollhättebor i alla åldrar kan delta, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund.

- Att WHO uppmärksammar Trollhättan som stad och Alliansloppet som evenemang gör mig såklart väldigt stolt över vad vi faktiskt lyckas åstadkomma även i svåra tider. Trollhättan har samverkat och löst kriser förr och så även denna gång. Samverkan är en stark kraft och den har gjort Trollhättan med våra olika aktörer till en handlingskraftig plats, säger Paul Åkerlund.

Senast granskad 2020-12-15 av KLALIW