Lisbet handlar av Camilla och Norah

Viggens kioskvagn – skapar en fin relation mellan ung och gammal

Norah, Camilla och Alexandra från dagverksamheten Viggen besöker vård- och omsorgsboendet Hagtornsstigen med sin kioskvagn varje vecka. Försäljningen är ett kul jobb som möjliggör kontakt, sällskap och trevliga samtal mellan unga och gamla med olika förutsättningar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Jag säljer, Alexandra räknar och Camilla sköter betalningen, berättar Norah. Efter varje försäljning så inventerar vi vad som sålts, beställer nya varor och fyller på i vagnen.

- Ibland har de som köper nya önskemål. Så nu säljer vi tandkräm, tidningar och lite annat också, säger Camilla.

De berättar att det inte bara är boende på Hagtornsstigen som handlar. De har också anhöriga och personal som gillar att köpa choklad, chips och godis. 

Idag är Lisbeth sugen på lite gelégodis. Hon blir väldigt glad när töserna kommer och de pratar en stund om vad de har att erbjuda, vad Lisbeth köpte förra veckan och vilka favoriter hon har. 

Idén om en kioskvagn kom från personalen på Hagtornsstigen. De tänkte genast på Viggen som ligger alldeles i närheten. Maarit och Maria berättar att de också har pratat om att det skulle vara trevligt att hitta på fler saker ihop. De tror att de äldre hade uppskattat att få följa med på Viggens promenader. De har ju hört om Viggens fina hälsoarbete och att de är aktiva med bland annat gympa i parken. Therees och Gabbie från Viggen berättar att de också har pratat om sommarförsäljning på innergården och eventuellt något extra kring högtider som tex Påsk.

- Vi har bara fått positiv respons på Viggens kioskvagn. Vi har kommit i gång med detta nyligen så nu testar vi lite olika försäljningsdagar och tider för att se vad som passar bäst, säger Maria.

Syftet med kioskvagnen är att göra något roligt tillsammans, att skapa fina relationer och sällskap mellan våra verksamheter.  

Bildtext: Therees Johansson, Gabbie Bergman, Camilla Hansen, Norah Höglund, Maarit Eklund Johnsson, Maria Asplind Dahl, Lisbeth och Edith.

Senast granskad 2023-03-14 av REBLJU