Vi startar en hygienportal!

På måndag, vecka 38, är det återigen dags för Hygienveckan! Det är en återkommande kampanj, som startades i Danmark av Rådet for Bedre Hygiejne men sedan pockats upp även här, där man försöker lära ut varför det är så viktigt med bra hygien.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Vi gör det lite annorlunda

Tidigare år har vi fokuserat mer på att själva hjälpa till att ordna aktiviteter i samband med Hygienveckan, dessa aktiviteter har främst riktat sig till stadens förskolor men även till allmänheten. 

I år har vi istället valt att starta upp en hygienportal på Trollhättans Stads hemsida. Hygienportalen ska vara aktiv och uppdateras året runt, så det alltid finns lättillgänglig information att hitta, istället för en sida som bara är aktiv en vecka om året.

Självklart har vi inte helt släppt våra förskolor. Våra miljöinspektörer som jobbar med hälsoskydd har plockat ihop inspirationskassar som ska delas ut till stadens förskolor.

Vi har blivit med maskot

Det har också tagits fram en maskot till hygienportalen som just nu håller på att namnges. Stadens förskolebarn har i förväg fått kika på hur maskoten ser ut och sedan fått skicka in namnförslag till oss. 

Under Hygienveckan, 18-22 september, kommer man kunna rösta på några av förslagen som skickats in för att maskoten ska få ett namn! 

Jag vill rösta på vad maskoten ska heta!

Hygienportalen

En samlingsplats där både stora och små kan lära sig mer om varför det är så viktigt med hygien!

Senast granskad 2023-09-14 av REBGUS