porträttbild Lennart Olsson

Trollhättebo blir ny utbildningschef

I september tillträder Lennart Olsson som ny förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Trollhättan. Lennart Olsson kommer närmast från rollen som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Lysekils kommun.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

– Vi har haft flera kvalificerade sökanden och är glada över att kunna välkomna Lennart Olsson som vår nya förvaltningschef efter sommaren.  Lennart Olssons gedigna och långa erfarenhet och tydliga visioner är mycket värdefulla för oss och blir ett gott tillskott till kommunledningen, kommenterar stadsdirektör Said Niklund.

Det är ingen ny bekantskap för utbildningsförvaltningen, då Lennart Olsson har många års erfarenhet från både grundskola och gymnasium i Trollhättan, som lärare, rektor och områdeschef. Sedan åtta år tillbaka arbetar han som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Lysekils kommun. Lennart Olsson är 60 år och är bosatt i Trollhättan.

– För mig blir det lite som att komma hem igen! Jag hoppas verkligen kunna ta vid i det ambitiösa förändringsarbete som pågår och bidra med mina perspektiv i det fortsatta arbetet, menar Lennart Olsson.

– Skolan har en viktig roll för att bygga framtidens Trollhättan, och jag ser fram emot att Lennart Olsson nu fortsätter arbetet med att förbättra elevernas resultat och öka tryggheten i skolorna, säger Peter Eriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Senast granskad 2023-06-19 av VIVKOM