Den nya skylten på Kanalparken på Strandgatan

Trollhätte kanalpark breddar utbud av besöksmål

Har du också sett nyuppsatta skyltar utmed älven med texten ”Trollhätte kanalpark” och funderat på vad det är? – Fallen och slussarna är Trollhättans främsta turistattraktion med tusentals besökare varje år. Samtidigt finns de många andra besöksmål i området som vi vill visa upp, som Stadsparken, Vårviks gård, stadsdelen Vårvik med flera, berättar Anki Carlsson, ansvarig Besöksnäring i Trollhättans Stad.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Våren 2022 klubbade Trollhättans Stad igenom en ny besöksnäringsstrategi. I den finns 6 strategiska områden att fokusera kring till 2030. En av dessa är Trollhätte kanalpark.

– Det har jobbats strategiskt med detta fokusområde, och det första konkreta som också är märkbart för Trollhättebon och besökarna är att det satts upp skyltar på åtta platser. Detta för att visa vilka områden som Trollhätte kanalpark sträcker sig över, samt vad som finns att se och uppleva i respektive del, berättar Anki Carlsson.

Mer än fall och slussar

Fallen och slussarna är Trollhättans främsta besöksmål, men under senare tid har det även gjorts stora satsningar på andra områden som Stadsparken, Vårviks gård, stadsdelen Vårvik, Strandgatan, Spikön och Innovatum District, som i sin tur stärker hela Trollhätte kanalpark som besöksmål och Trollhättan som reseanledning.

- Genom att paketera hela kanalparken ser vi till att våra besökare och invånare på ett smidigt sätt kan ta del av ännu fler spännande aktiviteter, besöksmål, shopping, lekplatser, konstrundor, upplevelser och mat och dryck i Trollhättan, säger Anki Carlsson.

- För att visualisera detta har vi tagit fram skyltar som placerats ut i kanalparken där man på ett inspirerande och enkelt sätt kan se vad kanalparken har att erbjuda. Dessa skyltar är ett första steg i det arbete som kommer att göras för att utveckla och stärka Trollhätte kanalpark ur ett upplevelse- och besökarperspektiv, fortsätter Anki Carlsson.

Skyltar med lekfull ton

Kartan över området har gjorts av en konstnär för att bli inspirerande och på ett lekfullt sätt presentera kanalparken. Dessa skyltar finns vid Insikten, Innovatum District, Hansenplatsen, Strandgatan, Spikön (två stycken), Stadsparken, samt vid Vårviks gård/Skateparken.

– Att paketera och marknadsföra hela Trollhätte kanalpark är mycket positivt för våra besökare. Genom att tydliggöra helheten och allt det som går att uppleva och göra i hela området, inspirerar vi även besökaren att stanna kvar längre i Trollhättan, säger Maria Engström Weber, VD Visit Trollhättan Vänersborg. 

– Dessutom finns givetvis all information om kanalparken även i appen gotrollhattan som du hittar där appar finns, avslutar Maria Engström Weber.

Relaterad information

Illustration över kanalparken

Utforska mer om Trollhätte kanalpark:
trollhattekanalpark.se - Visit Trollhättan Vänersborgs hemsida

 

Senast granskad 2023-08-31 av TORNIL