Människor samlade utomhus och lyssnar på person som håller tal.

Trollhättans discgolfbana invigd

Nu är Trollhättans Discgolfpark färdig! Onsdag 21 juni invigdes 18-hålsbanan på Slätthult.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Intresset för discgolf, även kallat frisbeegolf, har ökat rejält de senaste åren. Nu har även Trollhättan en toppmodern 18-hålsbana vid Slätthults motionsanläggning.
– Det är en fantastisk bana i en lika fantastisk miljö. Banan består av varierande skogsmiljö där banlayout har tagits fram av discgolfarkitekt, säger Reine Lundgren, enhetschef inom idrott- och friluftsliv i Trollhättans Stad.

Invigning

Onsdag 21 juni anordnades en invigningsceremoni av banan. Det blev tal, glass och möjlighet att prova på discgolf. Bland annat fanns Tvåstad Discgolfklubb på plats och instruerade hur man kastar.
– Vi är oerhört stolta över att öka folkhälsan och möjligheterna till ett aktivt friluftsliv för kommuninvånarna och våra besökare. Föreningslivet med Trollhättans SK och Tvåstad Discgolfklubb kommer öka attraktionskraften för Slätthults friluftsområde efter att vår nya 18-hålsbana nu står klar för spel, säger Andreas Ekholm, områdeschef idrott- och friluftsliv i Trollhättans Stad.

Öppen för alla

Trollhättans Discgolfpark kommer vara gratis och öppen för alla att nyttja.
– Till att börja med kommer det inte finnas någon tidsbokning, med reservation för att Tvåstad Discgolfklubb kommer ha rätt att boka/reservera banan vid evenemang och träningar, säger Reine Lundgren, enhetschef.

Utlåning av discar

För den som saknar utrustning går det kostnadsfritt låna discar av Fritidsbanken i Trollhättan. Det finns även planer på att det ska finnas ett utlåningssystem på Slätthult i anslutning till banan i framtiden.

Flicka testar discgolf.
Personer instruerar publik hur man kastar en disc.
Olika discar. I bakgrunden syns personer utomhus.
Korg för discgolf. I bakgrunden syns personer utomhus.
 

Banlayout

Högupplöst bild med banlayout över Trollhättans Discgolfpark på Slätthult.

Bild med banlayout

Film

Kort film på Youtube som visar upp Trollhättans Discgolfpark.

Film på Youtube

Senast granskad 2023-06-21 av KLALIW