En drönarbild över Spikön och kanalen i Trollhättan.

Tillförsikt i Trollhättan efter Nevs varsel

Trollhättans Stad står på tå för att, tillsammans med Arbetsförmedlingen och andra aktörer, stödja de medarbetare som under torsdagen fick besked om Nevs varsel. Kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson känner en stark tillförsikt då det finns flera företag i Trollhättan som söker kompetenta medarbetare.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Jag kan bara beklaga att Nevs inte har finansiella förutsättningar och behöver ta det här beslutet. Samtidigt känner jag en stark tillförsikt i och med att jag vet att det finns flera företag i Trollhättan och regionen som söker med ljus och lykta efter kompetens som finns på Nevs, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson.

- Jag förstår om det skapar oro för dem som nu drabbas av varslet. Jag vill samtidigt säga att vi på Trollhättans Stad är på tå. Tillsammans med Nevs, Arbetsförmedlingen och andra aktörer, kommer vi att genomföra ett antal åtgärder för att stötta de personer som påverkas, fortsätter Monica Hanson, kommunstyrelsens förste vice ordförande.

- Vi har också ett stort tryck från företag som vill etablera sig i vårt område och har nyligen kunnat välkomna flera nya företag till Stallbacka industriområde, såsom Hellma Materials och Dronamics. Just nu arbetar vi med ett sjuttiotal etableringsärenden, flera av dessa har visat intresse för att etablera sig på Stallbacka, berättar näringslivsutvecklare Robin Mashallah.

Senast granskad 2023-02-23 av KLALIW