Två personer från hemtjänsten står vid varsin cykel intill en kanal.

Stor förbättring för Trollhättans hemtjänst

När hemtjänstindexen presenterades för Sveriges kommuner den 5 december syns en avsevärd förbättring för Trollhättans hemtjänst. Trollhättans stad har klättrat hela 116 placeringar och placerar sig nu på plats 87 av 290 kommuner.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Hemtjänstindex är en sammanvägning av olika mått för att få en helhetsbild över vilken kommun som levererar hemtjänst utifrån brukarnas perspektiv. Alltifrån ansökan, handläggning, biståndsbeslut till uppstart och utförandet av hemtjänstinsatserna räknas in i bedömningen. 2022 placerade sig Trollhättans stad på plats 203 av 290 kommuner i Sverige. 2023 har Trollhättan klättrat 116 placering till plats 87.
– Detta är väldigt glädjande siffror som visar att vårt utvecklingsarbete går i rätt riktning. Hemtjänstpersonalen har genomfört en fantastisk utvecklingsresa och är värd all eloge, säger Maria Berntsson, verksamhetschef hemtjänsten.

Flera förbättringsarbeten

Trollhättans hemtjänst har genomfört flera förbättringsarbeten den senaste tiden. Nyligen presenterades även siffror hur Trollhättan framgångsrikt sänkt antal personer som de med hemtjänst möter per 14 dagar. Det nya snittet är 14 personer vilket innebär grönt ljus i de nationella jämförelserna med andra kommuner och regioner.

Relaterad information

Hemtjänstindex 2023

Senast granskad 2023-12-05 av KLALIW