Person står utanför en byggnad där det står en skylt med hemvården Rådjuret. Jennifer Grönnevik har arbetat som sommarvikarie hos Rådjurets hemtjänst.

Sommarvikarier positivt överraskade

I sommar har ungefär 700 tim- och sommarvikarier arbetat i Trollhättans Stads omsorgsförvaltning. Två av dessa är Karen och Jennifer som bägge fått fortsatt jobb efter sommaren.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Karen är 18 år och har tidigare jobbat inom restaurangbranschen. I sommar har hon varit vikarie hos hemtjänsten på Strömkarlen.
– Först trodde jag det skulle vara något helt annat att jobba inom vård och omsorg så jag blev väldigt positivt överraskad. Det roligaste med jobbet har helt klart varit brukarna. Man har fått lära känna massa människor, säger Karen.

Sommarvikarie på Rådjuret

I en annan del av Trollhättan har Jennifer, 25, jobbat som sommarvikarie hos hemtjänstgruppen Rådjuret. Efter att tidigare jobbat på kontor valde hon att testa ett jobb inom vård och omsorg för första gången i sommar.
– Det är en stor kontrast, men jag gillar nya utmaningar och det har varit ett roligt jobb, säger Jennifer.

Varierande arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna har bland annat varit medicinhantering, trygghetsbesök, sysselsättning och att hjälpa människor med olika saker i vardagen. Exempelvis städ, tvätt och handling.
– Alla gör ett slitsamt jobb inom omsorgen, men jag förväntade mig värre saker. Det kan faktiskt vara ett väldigt trevligt jobb. Har man aldrig gjort det förut tycker jag definitivt man ska testa det, säger Jennifer.

Trivs väldigt bra

Både Karen och Jennifer har fortsatt jobba kvar efter sommarvikariatets slut.
– Jag har trivts väldigt bra sedan start. Alla kollegor har varit guld värda och jag har känt mig välkommen direkt. Vi kommer alla bli gamla någon dag och behöva hjälp, så det känns väldigt bra med ett jobb där man gör något gott om dagarna, säger Jennifer.

Senast granskad 2023-09-18 av KLALIW