Illustration med kanin, träd och en rabatt och en skylt där det står "Invigning av trädgårdslandets lekplats"

Snart invigs Trollhättans nya temalekplats: Trädgårdslandets lekplats

Nu är vi snart i mål med ombyggnationen av lekplatsen i Storegårdsparken. Och det är inte en vanlig upprustning som gjorts, utan en omvandling till en ny temalekplats. Fredagen den 29 mars invigs Trädgårdslandets lekplats.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Invigning med påskfirande i Storegårdsparken

När: 29 mars kl. 11.00-15.00
Var: Storegårdsparken, Bryggumsgatan 20

Program

11.00 – vi inviger Trädgårdslandets lekplats

Vi startar dagen med ett kort invigningstal som samhällsbyggnadsnämndens ordförande Jennie Bergius Eriksson håller i. Sen öppnar vi lekplatsen för massa skoj och aktiviteter fram till kl. 15.00. Lekplatsen är såklart öppen för mer lek efter det.

Påskkampen

Upp till kamp för familjen. Vilka grenar väljer ni och vem blir familjens vinnare i påskkampen? Fritidsbanken har lånat ut redskap för lek och tävlingar.

Äggkartongsbingo och vårodling för alla barn

Få bingo i din äggkartong genom att leta efter olika saker i naturen. När du har full äggkartong går du till odlingsstationen där du får odla i kartongen. Ta med hem och se hur det växer och gror!

Sagostund med Anna

Varva ned och kom i stämning när Anna, vår rådgivare för biologisk mångfald, läser sagan om humlan som ska bygga bo. Du har chansen fyra gånger: 11.30, 12.30, 13.30, 14.30.

Ansiktsmålning med påsktema

Vad vill du förvandla dig till idag? En kanin, påskkärring eller påskgubbe? Alla barn som vill kan få en enklare ansiktsmålning.

Äta och fika

Packa picknickkorgen, vässa grillspetten eller ta bara med något att betala med, du väljer! I parken håller vi igång grillarna och Storegårdens fritidsgård har sitt café öppet.  

Gå, cykla eller åk kollektivt hit

Vi rekommenderar att du går, cyklar eller åker kollektivt till invigningen av Trädgårdslandets lekplats. Det är väldigt begränsade parkeringsmöjligheter i anslutning till parken och lekplatsen då de ligger i ett bostadsområde. 

Om lekplatsen

Trädgårdslandets lekplats har utvecklats och byggts med återbrukat material så långt det varit möjligt som ett steg i att minska klimatavtrycken vid nybyggnation. Varje detalj i lekplatsen är noggrant utformad för att inspirera till både lek och upptäckarglädje, med inslag som uppmuntrar till lärande om biologisk mångfald, växter, odling och djur.

Om arbetet med ombyggnationen

Senast granskad 2024-03-20 av KLALIW