Personer utomhus i Gamle Dal under träskulptering

Seniorer med intresse för konst

Varje månad träffas konstintresserade seniorer på Trollhättans konsthall och bekantar sig med aktuell utställning.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans Stad har en omfattande träffpunktsverksamhet med olika teman, på olika platser i kommunen där konsthallen är en av 20 träffpunkter i staden.
– Vi har lyssnat på konst, känt på konst och skapat konst i ateljén, sammanfattar Elin Flognman, konst- och kulturvärd, om vårens verksamhet.

Träskulptur

Sommaravslutningen av Träffpunkt Konsthallen tog plats i grönskan i Gamle dal med ett besök på evenemanget ”Träskulptur – från material till konstverk” där internationella konstnärer gästade Trollhättan för att på plats med motorsågar och handverktyg skapa träskulpturer av trästockar.
– Det är förlösande att uppleva hur konsten skapas ute i det fria och följa processen ända fram till vernissagen. Vi är glada att få vara med om detta, säger Inger och Bernt-Olof Öhrn.

Träffar en gång i månaden

En gång i månaden har seniorerna träffats på konsthallen och fördjupat sig i utställningarna, skapat i ateljén, samtalat och fikat.
– Träffpunkt Konsthallen är jättetrevlig, och så gillar vi konst! säger en av deltagarna.
– Det har varit en spännande vår där vi verkligen lärt känna verken på konsthallens utställningar. Och att komma ut och ta del av kulturen, det behövs, säger Katja Pulkkinen från Träffpunktsteamet Trollhättans Stad.

Rikt utbud på träffpunkterna

Träffpunkterna är ett öppet hus verksamhet med 25 kronor i entré. Entrén inkluderar programpunkt som exempelvis underhållning, föreläsning och liknande. I kostnaden ingår förtäring, som kaffe och fika.
– Organisationen av Träffpunkterna i Trollhättan är imponerande och oväntat med så stort utbud, säger Lars Myrén som ofta deltar i Träffpunkt Konsthallen.

Personer i Konsthallen gör ritar och skapar egna verk.
Två personer tittar på tavla i konsthallen.

Relaterad information

På Konsthallens hemsida hittar du mer information om kommande träffpunkter med fokus konst. På sidan "Träffpunkter för seniorer" hittar du fler tips på aktiviteter för seniorer runt om i Trollhättan.

Konsthallen Trollhättan

Träffpunkter för seniorer

Senast granskad 2023-06-12 av KLALIW