Artistbilder på Jay Smith, Lillasyster och Chris Holmes.

Rockartisterna kommer till Trollhättan

Nu är det klart att Lillasyster, Chris Holmes och Jay Smith kommer till Trollhättan. Samtliga spelar under en hårdrockskväll på Drottningtorget 23 augusti.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Bandet Lillasyster har nyligen meddelat att de ska lägga ned, men innan dess blir det en avskedsturné där Trollhättan är ett av stoppen. 23 augusti spelar de på Drottningtorget under en hårdrockskväll. Där får de sällskap av den legendariske före detta W.A.S.P-gitarristen Chris Holmes med band och melodifestivalaktuella Jay Smith.
– Årets upplaga av "Hårdrock på torget" blir en blandning av våra favoritartister genom åren. Vi tar farväl av fantastiska Lillasyster, vi välkomnar åter fantastiska Chris Holmes och vi kan äntligen presentera Jay Smith på en stor scen och bjuda in hela Trollhättan till festen, säger Fredrik Eriksson på Backstage Rockbar.

Sommarpuls

Evenemanget har fri entré och anordnas av Backstage Rockbar i samarbete med Trollhättans stad och City Trollhättan. Hårdrockskvällen är ett av flera evenemang som ingår i Trollhättans koncept Sommarpuls.

Lillasyster

23 augusti på Drottningtorget i Trollhättan. Fri entré!

Lillasyster, som albumdebuterade 2007, har bestämt sig för att lägga ner. Men först ska bandet släppa ett nytt sista album och göra en sista turné. Albumet "Tack och förlåt" föregås av singeln med samma namn, som släpps fredag den 17 maj. Releasedatum för albumet är ännu ej fastställt.

Första stoppet på den omfattande turnén blir i Stockholm lördag den 18 maj, och pågår fram till finalen på Trädgårn hemma i Göteborg den 19 oktober. Innan dess ska cirka. 30 spelplatser runt om i landet få besök av bandet där Trollhättan är ett av stoppen.
– Vi har gjort det här ett tag nu, och känner oss nöjda med vad vi åstadkommit. Vi har släppt sex album och släpper nu vårt sjunde och sista. Vi har gjort över 500 spelningar och vi känner att vi vill lägga ner medan det fortfarande är kul. Den här grejen vi fyra har tillsammans, och med våra fans, är för bra och fin för att köra i botten. Den risken vill vi inte ta. Vi slutar på någon typ av topp. Det känns rätt, säger bandets sångare Martin Westerstrand.

Lillasyster bildades 2006 i Partille och består av Max Flövik, Ian-Paolo Lira, Andreas Bladini och Martin Westerstrand. Debutalbumet ”Hjärndöd musik för en hjärndöd generation” gavs ut 2007.

De har tävlat två gånger i Melodifestivalen, senast med låten ”Til our days are over” och även specialskrivit ”Till Scandinavium” till hockeylaget Frölunda HC.

 

Chris Holmes

23 augusti på Drottningtorget i Trollhättan. Fri entré!

Chris Holmes var en av grundarna till W.A.S.P. och gitarrist mellan 1982 till 1990 och från 1996 till 2001.

W.A.S.P.:s debutalbum kom ut i augusti 1984, och nu är den legendariske gitarristen ute på vägarna med sin speciella och unika "40 Years of W.A.S.P. by Chris Holmes Tour" som han bara gör i Skandinavien i år.

Chris Holmes utlovar en energisk show med alla kända W.A.S.P.-klassiker!

 

Jay Smith

23 augusti på Drottningtorget i Trollhättan. Fri entré!

Americana- och countryinspirerade Jay Smith gjorde 2024 debut i Melodifestivalen med låten "Back To My Roots", skriven tillsammans med sin syster Maria Jane Smith och Victor Thell (från Smith & Thell), Jonathan Keys och Jonas Jurström.
– Melodifestivalen är väldigt spännande. Men jag ska vara ärlig, det handlar om 94% spelglädje och 6% desperation, säger Jay med ett skratt.

Efter Idol-vinsten 2010 släppte han sitt debutalbum "Jay Smith" och blev vida omskriven, inte bara i Sverige utan även internationellt, särskilt efter att den välkände amerikanska nöjesprofilen Perez Hilton hyllat hans version av Madonnas "Like a Prayer". Därefter har han fortsatt att släppa musik, bland annat den guldcertifierade singeln "God Damn You". 2019 kom han senaste album ”Young Guns” som drar tydligt mot hans passion för amerikansk country.

Inför 2024 har Jays musikstil utvecklats till en mix av core-country med inslag av pop, där berättandet står i centrum.

Relaterad information

Program Sommarpuls 2024

Senast granskad 2024-07-08 av JONHJO