Artistduon Marcus & Martinus. Marcus & Martinus kommer till Fallens Dagar 2023. Foto: Jonathan Perlmann.

Populära artister klara för Fallens Dagar

Nu är årets artister för Fallens Dagar klara! Bland annat kommer Marcus & Martinus, Arvingarna och Molly Hammar till Trollhättan den 21–23 juli 2023.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Sommaren närmar sig och Folkets Park står redo för en ny upplaga av Sveriges äldsta stadsfestival Fallens Dagar. Den 21 och 22 juli gästas parken av Marcus & Martinus, Molly Hammar och Olivia Lobato. Sedan avslutas Fallens Dagar den 23 juli när Arvingarna uppträder tillsammans N3 Symfoniorkester. Fri entré gäller på samtliga konserter.
– I år har vi ett härligt artistprogram där vi bland annat får den enskilt mest önskade akten till Fallens Dagar de senaste tio åren; Marcus & Martinus. Dessutom känns det fantastiskt att få ha med hyperaktuella Molly Hammar som gjorde succé i ”Så mycket bättre”, samt nya stjärnskottet Olivia Lobato. I vanlig ordning dyker även N3 Symfoniorkester upp igen och i år är det inga mindre än Arvingarna som uppträder tillsammans med dem, säger Elias Leijon, arrangemangsansvarig i Trollhättans Stad.

Artisterna i cirkustältet

Under Fallens Dagar blir det även traditionsenligt en rad konserter och evenemang i cirkustältet på Hojumstunet. Där blir det uppträdanden av Bror Gunnar Jansson, Harriet Nauer, Tomas Andersson Wij, Melén och Pappa Kapsyl.
– Vi arbetar alltid för en bra balans mellan akterna där stora scenen och Cirkustältet har lite olika karaktär. Jag tycker att vi har en mycket spännande uppsättning av artister i år säger Karin Stammarnäs, områdeschef Kultur.

Konserter i Folkets Park

Artistbild Molly Hammar

Fredag 21 juli

Från Idol via Melodifestivalen, ett par radiohits i Storbritannien och en roll som svenska motsvarigheten till Beyoncés röst i Lejonkungen har Molly Hammar nu landat tryggt på några av Sveriges största scener. I sommar fortsätter Molly och hennes band framgångsresan genom Sverige där Trollhättan och Fallens Dagar är ett av stoppen.

Artistbild Olivia Lobato

Fredag 21 juli

Olivia Lobato skriver smärtsamt och drömmigt om livets stora stunder. Med sin fängslande sångröst gjorde hon sig tidigt ett namn på TikTok där hon gjorde sina egna tolkningar på välkända poplåtar. Redan första gången hon satte sig i studion för att skriva själv skrevs hennes stora genombrottslåt “Syrener”. Olivias unika, mörka och aningen souliga röst ger en ny tappning till svensk popmusik.

Artistbild Marcus och Martinus

Lördag 22 juli

Från Trofors, Norge, är Marcus & Martinus bland de största popfenomenen från Norden. Tvillingduon har hållit på med musik från tidig ålder, och slog igenom redan vid 10 års ålder när de vann musiktävlingen Melodi Grand Prix Junior i Norge. Deras slående musik och fängslande scennärvaro är omöjlig att inte gilla. Detta har resulterat i en otrolig fanbase över hela världen, 100 miljontals streams, och miljontals följare på sociala medier.

Artistbild Arvingarna

Söndag 23 juli

I år firar Arvingarna att deras superhit Eloise fyller 30 år och förutom en stor sommarturné för att fira detta dyker killarna även upp i Trollhättan för en konsert ihop med N3:s Symfoniorkester. Ska man summera Arvingarnas karriär så här långt kan man börja med över 20 album, ett 20-tal låtar på Svensktoppen och 4 grammisar samt att de hela 6 gånger har medverkat i Melodifestivalen. Men att se dem spela några av sina största hits ihop med en symfoniorkester hör inte till vanligheterna, vilket gör detta till ett unikt tillfälle!

 

Konserter i cirkustältet på Hojumstunet

Artistbild Bror Gunnar Jansson

Lördag 22 juli

Bror Gunnar Jansson debuterade med ett självbetitlat album 2012. 2019 fick han slutligen ett bredare genomslag även hemma i Sverige, då han medverkade i flera SVT-produktioner (bland annat På Spåret och Babel) och turnerade intensivt med ett hundratal konserter runt om i världen. 2021 släpptes hans senaste, mer stonerrock-orienterade, album "Faceless Evil, Nameless Fear".

Artistbild Harriet Nauer

Lördag 22 juli

Harriet Nauer är en svensk låtskrivare och kompositör. Hennes musik är filmisk och stämningsfull och utforskar vad vi försöker definiera mänskligt. ” Jag kommer att ha med mig flera musiker, jag kommer självklart spela Långa Nätter som är låten om Trollhättan. Det är en ära att få spela på tunet och det är ju Trollhättepubliken som är den bästa, vilka fina människor det bor här och vilken gemenskap man känner! Att få ge tillbaka lite till staden som man är uppväxt i är riktigt roligt och spännande!”

Artistbild på Pappa Kapsyl

Lördag 22 juli och söndag 23 juli

Med en kavalkad av sina mest populära dinosaurielåtar bjuder Pappa Kapsyl på en fartfylld show där rockiga köttätarlåtar blandas med stillsamma långhalsballader, allsång och roliga upptåg med publiken. Pappa Kapsyl gör musik, böcker, videor och föreställningar om dinosaurier för barn - och deras föräldrar! Med tusen konserter bakom sig har Pappa Kapsyl etablerat sig som en av Sveriges mest efterfrågade familjeunderhållare.

Artistbild Melen

Söndag 23 juli

Melén är en Malmö-baserad artist och producent med en vision att forma en ljudbild som balanserar mellan det mänskliga och det mekaniska, det organiska och det elektroniska. Den Trollhättebördiga 23-åringen spelar i en unik sättning med sångpedaler, piano och synth. Hösten 2022 släppte hon sin andra kritikerrosade EP med titeln SHIFT/WHEN - en uppföljare till debut-EP:n Mind/Math.

Artistbild Tomas Andersson Wij

Söndag 23 juli

I över 20 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och flitigt turnerande. Han är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform. Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”.

Relaterad information

Fallens Dagars webbplats

Senast granskad 2023-04-21 av KLALIW