Illustrerad eventbox i glas när barn testar aktiviteter.

Nytt gaming-koncept testas under Fallens Dagar

Under Fallens Dagar kan besökare prova den unika kombinationen av fysisk och digital aktivitet i FUZED mobila enhet för gaming och sportaktiviteter.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

FUZED mobila enhet kommer finnas på plats på Drottningtorget den 19–21 juli. Den är öppen för alla från 10 år och är gratis att prova på. FUZED och Trollhättans stad har personal på plats som hjälper till att visa hur aktiviteten går till. Det kommer också finnas representanter från föreningarna Nördimperiet och FGC Trollhättan.
– Trollhättans stad genomför för närvarande en förstudie för att titta på möjligheten att etablera en verksamhet likt FUZED i Trollhättan och det känns väldigt roligt att kunna erbjuda nyfikna trollhättebor och andra besökare en möjlighet att både testa på och diskutera gaming och e-sport med kunniga företrädare, säger Tommy Svensson förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Om FUZED

FUZED är en aktör som, i samarbete med städer, bygger framtidens fysiska och digitala infrastruktur för att främja barn och ungas hälsa. Genom samarbete med kommuner kopplar FUZED ihop barn och ungas gaming-intresse med en hälsosammare livsstil och etablerar anläggningar där fysisk idrott och gaming möts under samma tak. 

Relaterad information

Trollhättans stad genomför aktiviteten under Fallens Dagar inom projektet ”Upplevelsenäring – Kultur och besöksnäring i samverkan” i syfte att prova nya innovativa kulturaktiviteter som kan locka nya målgrupper och utforska hur digitala upplevelser kan ta plats på en stadsfestival tillsammans med övrigt kulturutbud. Projektet finansieras av Interreg Sverige Norge. Övriga projektparter är Innovatum Science Center, Lysekils kommun, Fredrikstads kommun, Ostfold Kunstcenter och Visit Fredrikstad-Hvaler.

Senast granskad 2024-07-09 av JONHJO