En bild med berörda parter. Från vänster:Peter Eriksson (Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan), Nora Kärnestedt (Ung Företagsamhet Fyrbodal), Helena Kortered (Trollhättans stad), Maja Fröjelin (Drivhuset vid Högskolan Väst) och Eivind Vogel-Rödin (Innovatum Science Park).

Ny satsning ska hjälpa unga Trollhättebor att förverkliga produktidéer

Under oktober pågår en ny satsning där unga Trollhättebor kan ansöka om ett entreprenörpaket för att få kostnadsfri hjälp att konstruera och 3D-printa sina produktidéer. Bakom satsningen står Trollhättans stad, Innovatum Science Park, Ung Företagsamhet Fyrbodal och Drivhuset vid Högskolan Väst.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Syftet med satsningen är att få fler unga Trollhättebor att förverkliga sina affärsidéer och inspirera dem till entreprenörskap. Vi vet att det finns många bra idéer både bland UF-elever och studenter på högskolan. Genom det här samverkansprojektet hoppas vi att kunna nå ut till så många som möjligt av dem, säger Peter Eriksson, Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan. 

Tio team får ta del av paketet

Ansökan stänger den 29 oktober och riktar sig till Trollhättebor upp till 35 år. Totalt kommer upp till tio personer eller team få ta del av paketet. Teamen kommer att få hjälp av professionella CAD-konstruktörer för att ta fram ritningar av sina produkter. När ritningar är på plats får de hjälp att 3D-printa sina prototyper i Innovatum Science Parks Makerspace.

— Att kunna 3D-printa en modell av sin idé är outstanding när det kommer till produktutveckling. Det hjälper dig att testa om din idé fungerar som du tänkt dig och vilka förändringar du eventuellt bör göra. Det underlättar också otroligt mycket i säljarbetet när du har en produkt att visa upp, säger Eivind Vogel-Rödin, chef på Innovatum Science Parks startupverksamhet.

Hoppas att Årets unga företagare kan inspirera fler

För att ge teamen en extra skjuts kommer de under två månader även att få tillgång till Innovatum Science Parks lokaler där de får chans att träffa andra entreprenörer och 3D-printa på egen hand.

En person som till vardags rör sig här är Trollhättebon Svante Olsson som nyligen fick utmärkelsen Årets unga företagare i både Trollhättan och Västra Götaland 2023. Svante har utvecklat sina produkter med hjälp av 3D-printers och med stöd från både Innovatum Science Park och Almi Väst i Trollhättan.  

— Svante har kommit på enkla, geniala produkter som förenklar elektrikers vardag. Han har 3D-printat alla sina idéer här i Trollhättan och nu säljer de i miljontals ex runtom i landet, avslutar Eivind.  

Viktiga datum

  • 29 oktober - Ansökan stänger
  • 15 november - Kick-off där vinnarna får träffa varandra

Relaterad information

Mer info om satsningen finns här: www.innovatumsciencepark.se/startup/ungentreprenor

Senast granskad 2023-10-02 av ANNNIL