Illustration Novemberfestivalen

Novemberfestivalen – ”SM i ung kortfilm”

Med samma säkerhet som att löven gulnar om hösten, lika säkert är det att Novemberfestivalen är tillbaka! Den 24–25 november är det dags för den 28:e festivalen i följd. Ett gediget program står på agendan när film-Sverige möts upp i Trollhättan för seminarier, workshops, mingel, galamiddag och prisutdelning.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

328 filmer anmäldes i år till uttagningsfestivalerna runt om i Sverige. 44 kortfilmer gjorda av filmare i åldern 16–26 år kommer slutligen tävla om årets Novemberstatyetter i den nationella finalen i Trollhättan som ofta kallas ”SM i ung kortfilm”. Utöver dessa visas även 10 utländska filmer i Novemberfestivalens internationella deltävling.
– Novemberfestivalen är tillbaka för 28:e året i rad och är glada över att kunna erbjuda ett härligt festivalprogram, där vi bland annat lyfter hållbarhet inom filmproduktion och ett extra fokus på teknik och virtual productions, säger Torbjörn Jackson, projektledare för Novemberfestivalen.

Crazy Pictures gästar

I juni 2018 hade filmkollektivet från Norrköping, Crazy Pictures, premiär för sin debutfilm “Den blomstertid nu kommer”. Sju år tidigare påbörjades arbetet med att skapa filmen. Hela gänget bakom Crazy Pictures kommer till Novemberfestivalen och visar en helt ny dokumentärfilm om just denna process och resa. Det är en historia om att tro på sin idé i med- & motgång, hur man delar en vision och gör film tillsammans. Crazy Pictures har genom åren själva deltagit med film i tävlan under Novemberfestivalen.

Årets jury

Årets expertjury för den nationella tävlingen består av Andreas Öhman (regissör och manusförfattare), Hawa Sanneh (producent) och Lovisa Sirén (regissör och manusförfattare). Juryn för bästa internationella film består av Emilia Hernesniemi (regissör, från Finland), Arne Papenhagen (filmfestivalarrangör, från Tyskland) och Solïn Bakircian (regissör).

Årets program, tävlande filmer, priser och mer information finns på Novemberfestivalens hemsida:
www.novemberfestivalen.se

Novemberfestivalen – arena för ung svensk film

Tid: 24-25 november 2023
Plats: Folkets Hus Kulturhuset, Trollhättan
Biljetter: tickster.com

Projektledare: Torbjörn Jackson, torbjorn.jackson@trollhattan.se
Arrangörer: N3 Trollhättans Stad, med stöd av Svenska Filminstitutet, Västra Götalandsregionen och Folkets Hus Kulturhuset.

Senast granskad 2023-11-09 av PERIVA