Deltagarrekord på nationell låglandsledsträff

Deltagare från hela Sverige besökte Trollhättan när det anordnades en nationell låglandsledsträff i staden. Träffen slog nytt deltagarrekord med nästan det dubbla från tidigare år.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Från Västerbotten i norr till Skåne i söder. Ungefär 90 deltagare från hela Sverige deltog när Naturvårdsverkets nationella låglandsledsträff anordnades i Trollhättan den 11–12 maj.
– Låglandsledsträff arrangeras varje år där vi väljer platser som aktivt arbetar för att stärka friluftslivet, skapa förändring och har ett driv i frågorna. Det kändes som en självklarhet att vara i Trollhättan i år som fick pris som Sveriges bästa friluftskommun förra året, säger Mikael Proos på Naturvårdsverket.

Värdefulla erfarenhetsutbyten 

Under låglandsledsträffen deltog föreningar, kommuner, regioner, länsstyrelser och diverse aktörer inom ledutveckling och besöksnäring i Sverige. Programmet bestod bland annat av Trollhättans resa till årets friluftskommun 2022 och hur man kan lyfta en led för besökaren med naturvägledning. Dessutom anordnades olika workshops och praktiska moment i Trollhättans naturområden och på Halle- och Hunneberg.
– Det var väldigt lyckade dagar och roligt att få visa upp vårt fantastiska friluftsliv. Vi fick även värdefulla erfarenhetsutbyten som vi tar med oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Andreas Ekholm, områdeschef för idrott och friluftsliv i Trollhättans Stad.

Tre personer står framför presentation.
Personer promenerar i skog.
Personer i skog står i cirkel och lyssnar på en som pratar.
Vandring i skog.
Personer promenerar på Hunneberg

Relaterad information

Låglandsleder är leder som ligger utanför fjällregion. De ligger närmare områden där merparten av befolkningen bor och är viktiga för att knyta ihop vandringsleder i hela landskapet.

Senast granskad 2023-05-12 av REBLJU