Lyktstolpe med belysning och två personer som står på ett motionsspår som är upplyst. Patrik Toresson, anläggningstekniker, och Reine Lundgren, enhetschef, vid det LED-upplysta motionsspåret i Strömslund.

LED-belysning på alla motionsspår

Nu har alla Trollhättans stads motionsspår fått LED-belysning. Det innebär mindre energipåverkan och bättre ljus som ökar tryggheten.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Under slutet av 2023 slutfördes arbetet med att byta ljuskällor på Trollhättans stads motionsspår.
– Vid skidstugan i Strömslund ersattes äldre armaturer på 5-kilometerslingan med modern LED-belysning. I och med detta har nu samtliga belysta spår i Trollhättans stads regi, Lextorp, Sandhem, Slätthult, Upphärad och Strömslund, LED-belysning, säger Reine Lundgren, enhetschef idrott och friluftsliv.

Tryggare och mindre energipåverkan 

Bytet till LED-belysning innebär många fördelar jämfört med de gamla ljuskällorna.
– Det är driftsäkert, betydligt energisnålare och ger ett bättre ljus som ökar tryggheten, säger Reine Lundgren.
Dessutom har den nya armaturen bättre kontroll på tidsinställningar, möjlighet till dimmer och eventuella möjligheter att koppla rörelsesensorer i framtiden. Dessa funktioner ger ett mindre störningsmoment för djurlivet i anslutning till motionsspåren.

Relaterad information

Det finns en sträcka vid skidstugan i Strömslund som inte har LED-belysning. Där kommer belysningen bytas ut i samband med den pågående utbyggnaden av konstsnöspåret.

Utöver motionsspåren pågår även ett arbete att se över och byta till LED-belysning inomhus i Trollhättans stads idrottsanläggningar.

Senast granskad 2024-03-04 av TORNIL