Poliser och narkotikahund på torget

Krogar samverkar mot knark

I lördags kväll följde Trollhättans Stads näringslivsenhet med ut på stan för att ta del av det proaktiva arbete som görs för att förhindra och störa kriminella personer från att bedriva narkotikaförsäljning på våra krogar i stan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Krogar mot knark är ett gemensamt arbete som sker mellan polis, Trollhättans Stad och krögare i Trollhättan och en av insatserna är att besöka krogarna tillsammans med narkotikahundar som markerar personer eller platser där misstanke om narkotikabrott finns. 

Tacksamma gäster

– Förutom att besöket av hundarna och polisen som sagt skapar direkt effekt på personer som har anledning att vara oroliga, så var det helt fantastiskt att höra alla kommentarer från övriga gäster som var så tacksamma för denna insats, berättar en medarbetare från näringslivsenheten.

– Det var otroligt många, framför allt unga kvinnor, som kom fram och berättade hur tryggt och skönt det kändes att se oss på krogarna och att man verkligen uppskattar att kommunen, polisen och krögarna samverkar och gör detta. De flesta ville att detta skulle vara en stående insats varje helg då, man är trött på att kriminella personer försöker använda krogarna som en arena för narkotikahandel.

– Något som ytterligare imponerade var hur otroligt lugnt, fokuserat och effektivt hundarna arbetade fastän det stundtals var otroligt mycket folk runt dem.

Hjälpsamma krogar

Trollhättans Stad vill rikta ett stort tack till alla de krogar som är med i samverkan.
– All personal var så otroligt hjälpsam och det finns inga tveksamheter i att man tycker detta är en ovärderlig insats som skapar trygghet för såväl personal som för deras besökare. Tack för att ni är med och bidrar till en tryggare, säkrare restaurangmiljö och stadskärna, ni är helt fantastiska!

Vill du veta mer om arbetet kring Krogar mot knark eller kanske prata med någon om hur ni själva kan vara med och stötta detta arbete? Läs mer om Krogar mot knark här:
Krogar mot knark Trollhättan

Eller kontakta Monika Leijon, Drogförebyggande samordnare, Trollhättans Stad:

Monika.Leijon@trollhattan.se

Senast granskad 2023-12-04 av KLALIW