Bild på mässbord och många människor i en stor lokal.

Kompetensen på NEVS viktig för Trollhättans näringsliv

Många företag i Trollhättan med omnejd är inne i en expansiv fas där de söker kompetenta medarbetare med ljus och lykta. Det blev tydligt när NEVS, Arbetsförmedlingen och Trollhättans Stad med kort varsel bjöd in till jobbmässa. De inledande 35 företagen blev snabbt 50. Idag, torsdag, möter medarbetare på NEVS, några av de företag som kan bli deras framtida arbetsgivare.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

När det blev känt att NEVS skulle varsla personal såg många företag möjligheten att hitta rätt kompetens. NEVS har därför, tillsammans med Trollhättans Stad och Arbetsförmedlingen, skapat en jobbmässa där den lokala kompetensen kan möta nya arbetsgivare på ett smidigt sätt.

- Vi är självklart måna om vår personal och att de fortsatt ska få det bra och hitta intressanta jobb inom företag som kan föra NEVS framtidsvisioner vidare. Därför är den här mässan så viktig för oss, säger Sandra Gustafsson HR-Leader på NEVS.
- Det är jätteroligt att intresset från andra företag varit så stort att vi kunde organisera det här så snabbt, fortsätter Sandra.

Med en veckas varsel bjöds företag in till mässan, och intresset var stort! De 35 platserna fylldes snabbt och fick utökas till 50 företag som har relevanta arbeten att erbjuda. Denna gång är det enbart fokus på att ge medarbetarna möjlighet att hitta nya jobb. Utbildningsaktörer kommer att få möjlighet att informera personalen vid ett kommande tillfälle.  

- Det är oerhört viktigt att vi är snabbfotade och gemensamt kan skapa den här typen av mötesplats där den lokala kompetensen kan matchas med det lokala näringslivets behov, för att stärka vårt områdes utvecklingskraft, säger Peter Eriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Mässan arrangeras i NEVS lokaler kl 08.30-16.00 under torsdagen och personalen kommer att delas in i olika grupper för att det ska bli ett jämnt flöde under dagen.

Senast granskad 2023-03-09 av KLALIW