Välkommen till en föreläsning om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal

Pressen att se bra ut är stor, vilket potentiellt placerar många i en riskzon då snabba resultat lockar. Vilka är riskerna i jakten på superkroppen? Varför är vi så sällan nöjda med våra kroppar? Vem påverkas av doping? Finns det en koppling mellan dopning, våld och kriminalitet?

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Detta är några av frågorna som Jonas Karlsson på ett informativt, underhållande och lättillgängligt sätt kommer ge svar på under föreläsningen.

Dopning är i dag främst en växande folkhälsofråga och inte enbart kopplat till idrotten. I samband med den nationella uppmärksamhetsveckan mot dopning och genom arbetsmetoden 100% Ren Hårdträning, som syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat på träningsanläggningar, anordnas denna föreläsning om dopning, kosttillskott och skeva kroppsideal.

Målgrupp:

Vårdnadshavare/föräldrar, viktiga vuxna, personal och medlemmar på träningsanläggningar och idrottsföreningar, elevhälsa, fritidsledare, fältassistenter, personal inom skola, vård, omsorg, politiker och polis.

Plats:

Stadshuset, Gärdhemsvägen 9, Trollhättan. Lokal: Sessionssalen.

Tid: Onsdag 11 oktober

  • Föreläsning #1 kl 10:00 - 11:00
    Du kan också följa föreläsingen direkt via Youtube, och då behöver du inte föranmäla dig. Länken till sändningen kommer att publiceras på denna sida i god tid till föreläsningen.  
  • Föreläsning #2 kl 18:00 - 19:30

Anmälan

För att lyssna på föreläsningen på plats i Stadshusets Sessionssal måste du anmäla dig, då det tyvärr finns ett begränsat antal platser. 

Anmäl dig senast 3 oktober via denna länk!

Om du däremot vill följa föreläsningen via webbsändning på Youtube behöver du inte anmäla dig. 

Följ föreläsningen direkt via Trollhättans stads Youtubekanal

Strax före kl 10:00 samt kl 18:00 den 11 oktober kommer sändningen att starta. Klicka på länken nedan för att ansluta till Trollhättans Stads kanal på Youtube.

Youtube - Trollhättans Stad

Om du har problem med länken kan du öppna din webbläsare och skriva in följande adress:

https://www.youtube.com/@thnstad/streams

Om föreläsaren:

Jonas Karlsson är välkänd sportjournalist. Vid sidan av jobbet som programledare i tv är han mycket engagerad i dopningsfrågan, bland annat som sakkunnig och utbildare åt PRODIS och 100% Ren Hårdträning.

Senast granskad 2023-10-10 av ANDLJU