Du som använder digital brevlåda är en hjälte!

Allt större del av Trollhättans stads information och utskick går nu att få direkt till din personliga digitala brevlåda. Om vi blir fler trollhättebor som skaffar digital brevlåda kan vi bidra ännu mer till en minskad miljöpåverkan samt spara både tid och pengar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans stad genomför en stor satsning kring digital post och digitala brevlådor, med siktet inställt på att erbjuda alla trollhättebor och företagare digitala alternativ till den fysiska brevlådan. 

Du som har digital brevlåda idag är en hjälte! Du bidrar till att:

  • Minska utskicken av fysisk post med: ca 70 000 brev/år
  • Spara kronor: 1 600 000 kr/år
  • Spara träd: 21 träd/år
  • Spara koldioxid: 2,7 ton CO2, motsvarar ett halvt varv runt jorden med bil/år

70 procent av Sveriges befolkning, över 18 år, har i dag en säker digital brevlåda (så som Min Myndighetspost, Billo eller Kivra). Till de digitala brevlådorna skickas också post från bland andra Pensionsmyndigheten, CSN, Skatteverket och andra offentliga aktörer.

Nu har också Trollhättans Stad skapat förutsättningar för att kunna erbjuda digital kommunikation via just dessa brevlådor för alla som önskar det.

- Vi hoppas förstås att ännu fler av Trollhättans invånare och företagare nu kommer att välja att skaffa sig en säker digital brevlåda, eftersom allt fler av våra postutskick går att få dit, säger Martin Linnér, som leder projektet. 

Förutom de uppenbara vinsterna som minskad administrativ tid, ökad säkerhet, kostnadsbesparingar och minskad miljöpåverkan är det främsta skälet till satsningen att både invånare och företagare upplever en ökad service och en smidigare hantering av information.

Du som fortsättningsvis vill ha posten från Trollhättans Stad i din vanliga fysiska brevlåda behöver inte oroa dig. Väljer du att inte skaffa digital brevlåda så kommer din post i din vanliga brevlåda precis som tidigare. Har du redan en säker digital brevlåda, men inte vill att post från just Trollhättans Stad skickas dit, så ändras det enkelt i inställningarna i brevlådelösningen.

Är du intresserad av att skaffa en digital brevlåda?
Läs mer om hur du går till väga via digg.se

 

Senast granskad 2023-11-16 av JENMAR