Två glada personer står inne i ett bibliotek. Från vänster: Paula Pelli, områdeschef Kronan Kulturhus, och Camilla Oskarsson, enhetschef Kronan bibliotek.

Besöksrekord för Kronan Kulturhus

2023 var ett rekordår för Kronan Kulturhus i dubbel bemärkelse. Det blev både ett nytt besöksrekord för kulturhuset och ett nytt rekord i antal läsfrämjande aktiviteter.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Under 2023 besökte hela 22 000 människor Kronan Kulturhus. Det är den högst uppmätta siffran någonsin för verksamheten.
– Vi är jätteglada över att locka så många invånare! Det har främst varit besökare från närområdet, men även från andra delar av staden. Det visar vikten av ett lokalt centrum i Kronogården, säger Paula Pelli, områdeschef.

Rekord i läsfrämjande aktiviteter

Förutom besöksrekordet slog Kronan Kulturhus även rekord i antal läsfrämjande aktiviteter förra året. Under 2023 skapades hela 381 stycken!
– Vår läsklubb är ett lyckat sätt att få barn att läsa mer. De får också möjlighet att prata med oss alla som arbetar på biblioteket om sin läsupplevelse och öva upp läsförståelsen, säger Camilla Oskarsson, enhetschef för Kronan Bibliotek.

Brett aktivitetsutbud

Precis som 2023 kommer 2024 bli ett händelserikt år för Kronan Kulturhus. Härnäst väntar en fullspäckad vår med aktiviteter för alla åldersgrupper. Dessutom är den populära stadsdelsfestivalen Hela Kronan Gungar tillbaka den 18 maj.
– Vi satsar än mer för att skapa aktiviteter för hela familjen även det här året. Vi vill ha ett kulturhus som verkligen är invånarnas eget hus, säger Paula Pelli.

Senast granskad 2024-02-26 av JONHJO