Ikon föreställande en trafikkon

Avstängning av väg 2027 till Öresjö

Från den 7 augusti och två veckor framåt kommer Trafikverket stänga av en del av vägen ut till Öresjö på grund av underhållsarbete av rörbro. Arbetet är på stenbron som ligger i början på vägen vid "Borges" korsning mellan Torsred och Svenäcker. Då det är en statlig väg har Trollhättans Stad tyvärr inte möjlighet att skjuta på arbetet.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Fordonstrafiken kommer ledas om

Trafikverket kommer att leda om trafiken under tiden för arbetet.
Rutten kommer dock att bli såpass lång och gå på vägar som gör att den inte är att rekommendera för cyklister. Det beräknas bli en omväg på ungefär 2,5mil.

Då det är en statlig väg hänvisar vi till Trafikverket för frågor om omledningen. Det kommer finnas skyltar på plats men även information på www.trafiken.nu

Åtkomst till badplatserna

Tyvärr kommer det här arbetet att påverka hur lätt man kan ta sig till badplatserna i Öresjö, badplatserna kommer gå att nå men man får följa Trafikverkets skyltar och räkna med att det blir en omväg och kommer ta längre tid.

Eftersom det är under sommarlovet har Trollhättans Stad tidigare bett om att Trafikverket ska skjuta på arbetet till hösten men fått till svar att det inte är möjligt på grund av beslut från Länsstyrelsen. 

Inställda badbussar

Trollhättans Stad har tidigare gått ut med information om att det kommer gå badbussar ut till Öresjö under sommarlovet. Arbetet på vägen gör att bussarna kommer att ställas in under tiden som arbetet pågår, från och med 7 augusti.

Vi hoppas på er förståelse för situationen och hänvisar till Trafikverket för frågor gällande arbetet och omledning av vägen.

Trafikverket

 

Senast granskad 2023-08-07 av JARWEREIDBRE