Peter Eriksson, kommunstyrelsens ordförande och Agnes Johnsson, ordförande Studentkåren vid Högskolan Väst. Peter Eriksson, kommunstyrelsens ordförande och Agnes Johnsson, ordförande Studentkåren vid Högskolan Väst.

Attraktiv studentstad genom bostadsgaranti

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättan fortsätter att ge studenterna de bästa förutsättningarna för studier på Högskolan Väst! Genom att avtal mellan Trollhättans stad, Studentkåren vid Högskolan Väst och Eidar AB ger Trollhättan även i år blivande studenter bostadsgaranti.

– Att locka studenter och framtidens kompetens till Trollhättan är oerhört viktigt för vårt näringsliv och för oss som kommun. Därför känns det väldigt bra att Trollhättans Stad ihop med Studentkåren och Eidar ännu en gång har enats om ett avtal som ger våra studenter en bostadsgaranti om det vill läsa på Högskolan Väst, menar kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson.

– Nytt för i år är att bostadsgarantin även omfattar de studenter som läser tekniskt basår. Det finns en stor efterfrågan i vårt närområde på kompetens inom teknik, därför är det viktigt för oss att förenkla även för dem som är på väg in i de utbildningarna, säger Anna Nilsson, marknadskommunikatör på näringslivsenheten som samordnar Trollhättans stads arbete för att utveckla Trollhättan som studentstaden.

Senast granskad 2024-06-18 av KLALIW