Äntligen! Nu är vår anställningsprocess digitaliserad

Trollhättans stad har under en längre tid arbetat för att digitalisera organisationens anställningsprocess. Efter att 8000 avtal, intyg mm är inskannade till ett digitalt personalarkiv är vi nu redo att gå över till digitala anställningsavtal och digitala underskrifter.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- En papperslös anställningsprocess gör att vi kan säkerställa kvalitet och integritet samt undanröja krångel med tidskrävande postgång, säger Karina Myhrman som är lönechef.

Innan digitaliseringen har en uppsjö av dokument skrivits ut, skrivits på, skickats fram och tillbaka, skannats in och arkiverats. Med en digital process behöver chef och blivande anställd inte vara på samma plats för denna procedur. Dessutom kommer digitala dokument fram till mottagaren direkt, vilket ökar tryggheten för båda parter. Med vanlig postgång riskerar t.ex. avtal att komma in till personalkontoret kanske två veckor efter det skickats. Det kan medföra att uppsägnings- eller anställningsavtal kommer in för sent. Med lite otur uteblir då lönen för en nyanställd första månaden.

Vi har längtat efter denna möjlighet! 

- Efter att ha ställt om till att tillämpa digitala anställningsavtal kan vi konstatera att fördelarna har infriats. Det blir en smidig, modern och snabb process som kommer att underlätta mycket, säger Karl Ekström enhetschef på bemanningsenheten.

Eftersom Kunskapsförbundets Väst köper tjänsten lönehantering av Trollhättans Stad så har också de valt att följa med i digitaliseringsresan. 

Senast granskad 2024-04-10 av KLALIW