Bild på Johan Bengtsson, Susanne Haggren och Helena Kortered framför stadshuset Fr.v Samhällsbyggnadschef Johan Bengtsson, Svenskt Näringsliv Susanne Haggren, Näringslivschef Helena Kortered

Fortsatt rätt riktning för Trollhättans Företagsklimat

Trollhättans företagare fortsätter att höja det sammanfattande omdömet på företagsklimatet i kommunen. I denna rapport från Svenskt Näringslivs attitydundersökning, presenteras Trollhättans resultat jämfört med Sverigesnittet.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det är inom flera områden som Trollhättan förbättrar sig, när de lokala företagarna tycker till.

 - Att få ett bra resultat i Svenskt Näringslivs attitydundersökning är ett kvitto på arbetet vi gör, menar Näringslivschef Helena Kortered.
 - Nu fortsätter vi givetvis att tillsammans med företag och andra aktörer skapa så goda förutsättningar som möjligt för ett växande näringsliv i Trollhättan.

Trollhättan har medvetet under flera år satsat på relationerna med företag och näringsliv, något som både Kommunstyrelsens ordförande Peter Eriksson och samhällsbyggnadschef Johan Bengtsson skriver under på.
 - Vi har lagt stor fokus på att hjälpa till att hitta lösningar när det kommer till tillsynsfrågor om framförallt miljö och hälsa, till skillnad mot att bara presentera regler och fakta, förklarar Johan Bengtsson.

Peter Eriksson, som tillsammans med näringslivsenheten ofta möter företagen i deras vardag menar att den nära dialogen med företagarna är grunden till att kommunen kan agera snabbfotat och effektivt kring de utmaningar företagen stöter på i sin vardag.

 - Det är arbetet vi gör varje dag som är det viktiga. Att vi alltid tänker på hur ett beslut kommer att påverka företagen, fortsätter han.

I årets undersökning noteras en ökad svarsfrekvens, från 45% till 49% (Från 173 svarande företagare till 190 st) Stort tack till alla som deltagit i undersökningen.

Rankingen, det vill säga Trollhättans placering jämfört med andra kommuner i hela landet, presenteras i september

Senast granskad 2023-05-23 av KLALIW