Trygghetsvandrarna i Trollhättan och medlemmar i Torstenssonslogen vid minnesmärket för Götiska förbundets fattigfriskola. Trygghetsvandrarna i Trollhättan och medlemmar i Torstenssonslogen vid minnesmärket för Götiska förbundets fattigfriskola.

Trygghetsvandrare uppmärksammades av Torstenssonslogen

Det är många som uppskattar Trygghetsvandrarna i Trollhättan, och häromkvällen var de inbjudna till Torstenssonslogen för mottagande av gåva och tacksamhet. – Vi försöker stötta det som är gott i samhället, och det är precis det som ni gör, sa Jörgen Stigh, talman i logen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trygghetsvandrarna i Trollhättan består av ett 50-tal personer som i sina orangea västar syns ute i staden, där de fungerar som vuxna förebilder, pratar med ungdomar, ger medmänskligt stöd och därmed bidrar till ett tryggare Trollhättan.

Får inte ta emot pengar

Deras insats, som utförs helt på ideell basis, har nu också uppmärksammats av Torstenssonslogen. Vid en träff i Odd Fellow-huset på tisdagskvällen bjöd man in Trygghetsvandrarna för att överräcka varsin termosmugg och bjuda på smörgåstårta.
– Vi ville skänka pengar till er, men det fick vi ju inte… så istället får ni varsin termosmugg som håller kaffet varmt i många timmar. Det är bara en liten gest som visar vad ni står för, sa Jörgen Stigh, talman i logen.

Torstenssonslogen – som ingår i Götiska förbundet – ska stötta och visa uppskattning för det goda som görs i samhället. De har tidigare skänkt pengar till exempelvis Kvinnojouren Duvan, barnkliniken på NÄL och delar årligen ut ett stipendium till en av de nyutexaminerade lärarna på Högskolan Väst. 

"Stolta och hedrade"

I sitt tack till Trygghetsvandrarna lyfte Jörgen Stigh bland annat fram deras arbete med att visa civilkurage och hjälpa ungdomar.

Trygghetsvandrarna tackade i sin tur logen för presenterna.
– Vi känner oss stolta och hedrade. Vi är imponerade av det arbete som ni gör, sa Tony.

– Det är alltid tacksamt att bli uppmärksammade. Vi får ofta feedback och mycket positiv respons av medborgare som vi träffar när vi rör oss ute, och det här är ännu ett kvitto på att det vi gör är viktigt, sa Bengt.

Svart Termosmugg med skriften "Trygghetsvandrare, gåva från Torstenssonslogen"

Mer om trygghetsvandring i Trollhättan:
Trygghetsvandrare i Trollhättan

Senast granskad 2022-05-04 av PERIVA