Mohammad Al Holmsi

Sommarjobb i nattpatrullen – hur funkar det?

Mohammad Al Homsi är 21 år och har jobbat flera somrar inom hemtjänsten. Senast i nattpatrullen. Mohammad läser tredje året på teknikprogrammet på Nils Ericssonsgymnasiet och berättar att han genom jobbet lärt sig bra svenska samt hur svenska samhället, systemet och kulturen fungerar.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

- Människorna jag möter har arbetat hela sitt liv, de bär på massor av kunskap och livserfarenhet. De har jobbat som till exempel ingenjörer, läkare, lärare eller kanske varit politiker. Jag har massor att lära av dem.

Mohammad berättar att det är oerhört viktigt med ett gott bemötande, att vara ärlig och respektfull. Själva arbetsuppgifterna handlar om att hjälpa till med de vanliga rutinerna vi alla har varje dag. Nattpatrullens uppgifter består ofta av att titta till de som har behov av ett trygghetsbesök. Kanske ge mediciner, byta inkontinensskydd eller hjälpa personen till toaletten.

- När jag jobbar dagtid så använder jag alltid ett par minuter till prata om vad som till exempel står i tidningen den dagen eller fråga dem om de har något tips till mig. Ibland ber jag dem sammanfatta livet de levt i ett enda ord.

- Om jag lyckas göra någon glad för ett ögonblick så blir jag också glad!

Mohammad kommer att fortsätta att jobba deltid inom hemtjänsten medan han gör färdigt sina gymnasiestudier. Han berättar att han självklart behöver pengarna men att jobbet också har påverkat honom positivt och att det är roligt att följa människors olika livsöden.

- Jag ska plugga vidare på högskolan inom IT-säkerhet. Men jag hoppas att jag har möjlighet att jobba lite inom omsorgen i framtiden också. Det borde alla göra!

- Vem vet jag kanske kommer tillbaka till kommunen efter mina högskolestudier för att förbättra de appar och verksamhetssystem som vi använder idag. De kan bli tydligare, bättre och mer användbara, avslutar Mohammad.

Vi tackar Mohammad och alla andra sommarvikarier för en fantastisk insats. Ni är ovärderliga!

Senast granskad 2022-10-31 av KLALIW